Site icon International Journalists

YouTube Eğitimimize Büyük İlgi

İnternational Journalists gönüllüleri tarafından organize edilen YouTube Teknik Destek Eğitimi Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

500 kişilik sınırlı bir Zoom görüşmesi planlanmıştı. İlgi fazla olunca, daha ilk dakikalarda kontenjan doldu. Katılımcılar yaklaşık 3 saat boyunca ilgiyi kesmediler.

Derneğimiz adına Sosyal Medya Editörü İlkkan Bozan moderatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim, YouTube Danışmanı Selami Macit’in, ‘YouTube Kanal Oluşturma ve Geliştirme’ konularının genişçe işlendiği bölümle başladı. Daha sonra Gazeteci Barbaros Kaya, ‘Videoları Oluşturuken ve Yüklerken Dikkat Edilecek Hususlar’ konusununda geniş bilgiler verdi. Son bir saat, takipçilerden gelen sorulara verilen cevaplara ayrıldı.

Katılanların %47 Youtube kanalı olduğunu beyan ettiler. Ayrıca, 60 kişi çağrımıza cevap vererek e posta adreslerini ulaştırdılar. Bu kişilerle oluşturulacak bir WhatsApp grubu üzerinden iletişim ve teknik destek eğitimleri devam ettirilecek.

Program Sırasında Yapılan Ankete Göre Katılımcıların Yaş Profili:

20 yaşından küçük %31

20-30 arası              %18

30-40 arası.             %31

40-50 arası.             %17

50 üzeri.                     %2

İnternational Journalists, özel gruplara Youtube kullanma, hesabı büyütme, kullanılacak ek programlar, teknik olarak hangi ekipmanlar kullanılmalı vb. konularda eğitimlerine devam edecek.

Exit mobile version