Site icon International Journalists

YEH Sanat Galerisi 2020 sergilerini duyurdu: Chen Dongfan, Pata Dominiquez, Fevzi Yazıcı


New York’taki St.John’s Üniversitesi Dr. M. T. Geoffrey Yeh Sanat Galerisi (Yeh Sanat Galerisi), Chen Dongfan, Patrcia Domínguez ve Fevzi Yazıcı’nın kişisel sergilerini içeren 2020 programını duyurdu. Bu sergi, her üç sanatçının da New York’taki ilk kurumsal solo projeleri. Yeh Sanat Galerisi, Chen’in galerinin tarihi binası Sun Yat Sen Anıt Salonu’nun dışında, siteye özgü bir duvar resmini de sergileyecek.

Chen Dongfan’s studio. Photo courtesy Inna Art Space.

Chen Dongfan: Sanctuary
30 Ocak–1 Mayıs, 2020

Sanctuary, sanatçının New York’taki ilk kurumsal kişisel sergisine damgasını vuruyor ve Yeh Sanat Galerisi’ni şekillendiren jeopolitik koşulların esrarengiz birleşmesine vurgu yapıyor. Bir Katolik üniversitesinin pastoral kampüsünde belirgin bir geleneksel Çin mimari bileşiğinde yer alan mekan, 1970’lerde Chiang Kai-Shek yönetimi tarafından sağlanan fonlarla inşa edildi ve Konfüçyüs’ün “yaşamdan daha büyük bir heykeli” gibi bir birleşme ve Çin Cumhuriyeti’nin 1964/65 Dünya Fuarından ahşap panellerden oluşuyor. Chen için “Sanctuary”, hem kişisel bir yaratıcı alanın hem de bir anma salonunun kutsallığını ve duygusal ve toplumsal rezonansını çağrıştırıyor. Kutsal alan nihayetinde olası olmayan karşılaşmaların kendilerini evinde hissettikleri deneysel bir alandan ibaret.

Canlı, jestsel, soyut resimleriyle tanınan Chen, önceki çalışmalarından radikal bir şekilde ayrılırken kendisine meydan okuyor. Normalde tek renkli olarak çalışan Chen, yaratıcı yaşamıyla bağlantılı parametrelere dayanan bir dizi büyük ölçekli resme hayat veriyor: bilim kurgu, Bach’ın fügleri, klasik ve kentsel efsanelerin figürleri, diğer kaynaklar.. Sanatçı, “kaligrafi enerjisini grafitinin yıkıcı gücü ile” uzlaştırmayı umuyor. Bu toplanmaların yanı sıra, ana Yeh Sanat Galerisi alanı interaktif bir bileşen olan Sanctuary Club: Chen’in sporadik görüntüler ve notlar çizmeyi planladığı bir yazı tahtası olacak.  Ziyaretçiler bu işaretlere cevap vermeye ve kendi işaretlerini bırakmaya davet ediliyor. 22 Şubat’taki Şangay Restorasyon Projesi ile ortak bir performans sırasında Chen, tahtadaki önceki tüm görüntüleri yeni, kendiliğinden olanlarla harmanlayacak. Galerideki en büyük tablo olan “The Art of Fugue” (Fugue Sanatı), galeri binasına, Sun Yat Sen Anıt Salonu’na giden patikadaki alana özgü bir duvar resmini yansıtacaktır. Coşkulu tonlarda yapılan ve “Sun Yat Sen Road in Color” (Renkli Sun Yat Sen Yolu) başlıklı duvar resmi, yalnızca sitenin mimari ve tarihi bağlamına cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda güneşin, renklerin devrimci kuvvetin belirli metaforlarını taşıdığı en ünlü beyitlerden birini yansıtıyor.

Bu serginin kuratörlüğünü Xin Wang yapıyor.

Sanatçı hakkında:(http://www.innart.org/en/artist/about/7b6eww.html)

22 Şubat Cumartesi, 16:00: Şangay Restorasyon Projesi Performansı

Fevzi Yazıcı: DARK WHITE
30 Ocak–14 Mart, 2020

Fevzi Yazıcı, Arrest Socrates, 2018, Beyaz Kağıt ve Hapishane Kalemi, 8.26 x 11.81 inches.
Fotoğraf:Firdevs Yaz.

Fevzi Yazıcı: DARK WHITE  ödüllü Türk görsel gazetecinin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk kurumsal kişisel sergisidir. Sergi, İstanbul’daki tutukluluk sürecinden önce ve tutukluluk sürecinde üretilen çizimler, tipografiler ve notlar da dahil olmak üzere Yazıcı’nın kağıt üzerinde 40 çalışmasını içeriyor. ZAMAN gazetesinde çalışan Haber Tasarım Derneği üyesi Yazıcı, 2003 yılından bu yana gazete düzenleri ve tasarımları için 100’den fazla ödül kazandı. Takdir edilen görsel gazeteciliğine paralel olarak, geçen 20 yılda zamanını kapsamlı bir çizim uygulaması geliştirmeye harcamıştı. Yazıcı’nın tuhaf, ancak şaşırtıcı çizimleri genellikle rüya gibi uzayları ve dünyaları zayıflatılmış, kıvranan figürlerle hayal ediyor ve dönüşüm, kurtuluş ve psikolojik durumlarla ilgili temaları ele alıyor.

Sergideki en eski eserlerden biri olan Egg’i (Yumurta) (2009), şemsiyelerden çıkan iki amorf figürü tasvir ediyor. 2016’da tutuklanmasından sonra Yazıcı, spot ışığı ile aydınlatılan bir hantal kişiyi tasvir eden Arrest Socrates (2018) gibi çizimler yaptı. Yazıcı’nın son çizimlerinin chiaroscuro (kontrast halindeki gölge ve ışık) kalitesi, dikkatli, emek yoğun noktalarla kullandığı, binlerce nokta üzerinden beyazdan siyaha nazik ve ayrıntılı geçişler meydana getirmesiden kaynaklanıyor. Serginin adı, DARK WHITE ( KOYU BEYAZ), hem Yazıcı’nın kullandığı malzeme ve tekniklerin yanı sıra İstanbul’un Silivri Cezaevi’ndeki mevcut koşulları ifade ediyor. Yazıcı iyimser bir şekilde şunu hatırlatıyor: “sanatı ve hayal gücünü durduramazsınız.”

Bu serginin küratörlüğünü Yeh Sanat Galerisi Direktörü Owen Duffy desteğiyle St. John Üniversitesi Fotoğraf Doçenti Alex Morel yaptı.

Fevzi Yazıcı için framing: DARK WHITE, Imagic Studio tarafından sağlanmaktadır.

Patricia Domínguez: Planet Tears (Gözyaşları Gezegeni)
30 Ocak–1 Mayıs, 2020

Patricia Domínguez, still from Eyes of Plants, 2019. Three-channel video, audio, 24:00 min, commissioned by Gasworks, London.  Photo courtesy the artist.

Patricia Domíguez:

Planet Tears, (Gözyaşları Gezegeni) sanatçının New York’taki ilk solo enstalasyonunu temsil ediyor. Kolombiyalı sembolizmi ile tekno-fütürist görüntüleri birleştiren yaratıcı multimedya projeleriyle kutlanan Şilili sanatçı Patricia Domínguez, bazı baskılarının ve özel duvar resminin yanı sıra, uyarlanmış bir Eyes of Plants versiyonunu ve yakın zamanda üzerinde çalıştığı Londra’daki Gasworks tarafından yetkilendirilen üç kanallı videosunu sunacak.

Domínguez’ın sanatçının animasyonlu yeşil süsenlerini tarayan monitörler tarafından her iki tarafta da büyüleyici olan video, sömürgecilik ve yerli kozmoloji yolculuğuyla izleyicileri boyunduruk altına alıyor. Yeh Sanat Galerisi’ndeki ekranların üçlüsü, Bitkilerin Gözü izleyicileri için şapel benzeri bir ortam yaratıyor. Video, ritüellerle kesişen güllerle iyileşme tarihini araştırıyor: güller ilk önce Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından Latin Amerika’ya taşındı ve Katolik kilisesinin etkisi ile iyileştirici bir güç kazandı.

Patricia Domíguez: Planet Tears (Gözyaşları Gezegeni), Yeh Sanat Galerisi için Yönetmen Owen Duffy tarafından organize edildi.

Konaklamalar LACASAPARK tarafından sağlandı.



Exit mobile version