Site icon International Journalists

Yargıtay; Altan Kardeşler ve Ilıcak’a Verilen Müebbet Hapis Cezalarını Bozdu

Yargıtay, Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere ‘anayasayı ihlal’ suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, gazeteci Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile Zaman Gazetesi çalışanlarının yargılandığı davada temyiz talebini karara bağladı. Yargıtay, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin anayasayı ihlal suçundan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onayan kararını bozdu.

Gazeteci Nazlı Ilıcak

Yargıtay, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın anayasayı ihlal suçundan değil ancak örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan yargılanması gerektiğine hükmetti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Daire, Mehmet Altan’ın, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesine hükmetti.

Gazeteci Ahmet Altan

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, tutuksuz sanık Mehmet Altan ile tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, yazar Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek hakkında “anayasayı ihlal” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının onanmasına karar vermişti.

Kaynak:International Journalists

Exit mobile version