Site icon International Journalists

Yapay Zeka Eğitimleriyle Gazetecilikte Devrim

IJA yapay zeka eğitimleri tam hız devam ediyor. Medya alanında yapay zeka kullanılmasını hedefleyen eğitimimize 26 gazeteci arkadaşımız katıldı. 5 hafta süren eğitimimizde Chatgbt kullanarak metin yazma, yapay zeka ile video montajı, seslendirme ve çeviriye dair kapsamlı bir eğitim programı yer aldı.

Başlıca medya alanlarında yapay zeka kullanımı, içerik üretimi ve düzenleme süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlar. Metin, video ve ses içeriklerini üretme özelliği sayesinde haber makaleleri, blog yazıları ve diğer içerik türlerini hızlı bir şekilde oluşturur. Sesli ve yazılı içerikleri otomatik olarak transkribe edebilir ve gazetecilerin sözlü röportajları veya konuşmalarını yazılı metinlere dönüştürmede önemli bir kolaylık sağlar. Bu sayede, zaman kaybı minimalize edilir ve içerik üretimi hızlanır.

Yapay zeka, medya alanında önemli bir dönüşümü beraberinde getiriyor. Eğitimlerdeki amacımız, gazetecilere ve medya kullanıcılarına teknolojinin sunduğu fırsatları kullanarak üretim süreçlerindeki verimliliklerini maksimum seviyeye çıkarmak.

Exit mobile version