Site icon International Journalists

Ve tahliye edildiler…

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından gazeteciliğin iki duayen ismi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak tahliye edildi.

Ahmet Altan’ı Silivri Cezaevi yerleşkesi çıkışında kardeşi Mehmet Altan, gazeteci mesai arkadaşları ve sevenleri karşıladı.

Ahmet Altan 1138 gün tutukluluğun ardından “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, ve “suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine” kararı ile salıverildi.

Nazlı Ilıcak’ın ise ‘terör örgütüne yardım etmek’ suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Ilıcak 1197 gün tutukluluğun ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Nazlı Ilıcak’ı oğlu Mehmet Ali Ilıcak, ağabeyi Ömer Çavuşoğlu ve aile yakınları karşıladı.

“Geride kalanları unutturmayın…”

İki isim de sevenleriyle buluşmalarının ardından aynı mesajı verdi… “Geride kalanları unutturmayın….”

Ahmet Altan ilk ifadelerinde: “Tahliye kararını duyduğumda biraz üzüntü hissettim. Çünkü öbür çocuklar tahliye olmadılar ve onlar için çok üzüldüm. İçeride binlerce masum adam var. Ve bu biraz üzücü tabii ki.

“Yıllarımın kaybolmasına izin vermedim. Kitaplar yazdım.”

“Gökyüzüne bakmayı doğrusu özledim. Yıllarım kaybolmadı, yıllarımın kaybolmasına izin vermedim. Ben çalıştım hapishanede. Kitaplar yazdım. Yıllarımı o kadar kolay kaybetmem ben.”

Nazlı Ilıcak’ın ise ilk sözleri “Cezaevinde kalanlara ‘Allah kurtarsın’ diyorum. Lütfen onları unutturmayın olur mu? İnfaz yasası biran önce çıksın lütfen.” oldu.

Aynı davada yargılanan Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçunu işlediklerinin sabit olduğu gerekçesiyle 11 yıl 3’er ay hapis cezasına, Şükrü Tuğrul Özşengül ise “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: T24, DHA

Exit mobile version