Site icon International Journalists

Ukraynalı gazetecilere Pulitzer özel ödülü verildi

Columbia Üniversitesi’nin öncülüğünde 21 dalda dağıtılan ve gazeteciliğin Oscarları olarak kabul edilen Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu. Pulitzer Ödüllerinde bu yıl, ülkelerindeki Rus işgalini takip eden Ukraynalı gazetecilere özel alıntı ödülü verildi.

Dünyanın en prestijli gazetecilik ödülleri arasında yer alan ABD’deki Pulitzer Ödülleri, sahiplerini buldu. ABD’nin önde gelen yayın kuruluşları ödül alırken, Rus işgalini takip eden Ukraynalı gazetecilere de “özel alıntı ödülü” verildi.

Ödül yöneticisi Marjorie Miller, “Pulitzer Ödülü kurulu, Vladimir Putin’in ülkelerini acımasızca işgali ve Rusya’daki propaganda savaşı sırasında cesaretleri, dayanıklılıkları ve doğru habercilik konusundaki bağlılıkları nedeniyle Ukrayna gazetecilerine özel bir atıf vermekten memnuniyet duyar” dedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, Rusya’nın 24 Şubat’ta komşusuna kapsamlı bir işgal başlatmasından bu yana, üçü Ukraynalı olmak üzere en az yedi gazeteci öldürüldü.

New York Times gazetesi, ulusal ve uluslararası habercilik dahil üç alanda Pulitzer ödülüne layık bulunurken rakibi Washington Post da eski ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin geçen yılki Kongre baskınına yönelik haberiyle kamu hizmeti ödülünü aldı. Araştırmacı gazetecilik ödülü de “sudaki zehir” yazı dizisiyle Florida merkezli Tamba Bay Times’ın oldu.

Reuters, Hindistan’daki Covid pandemisi fotoğraflarıyla haber fotoğrafçılığı ödülünü aldı. Kongre baskınını takip eden Getty Images ekibi de son dakika fotoğraf haberciliği ödülünün sahibi oldu.

Exit mobile version