Site icon International Journalists

Ukrayna’da iki gazeteci daha öldürüldü

Rusya’nın işgalini haber yapmak için Ukrayna’da bulunan iki gazeteci daha öldürüldü. Savaş bölgesinde Fox News adına çalışan kıdemli savaş fotoğrafçısı ve kameraman Pierre Zakrzewski ile genç Ukraynalı gazeteci Oleksandra Kuvshynova, Kiev’in yaklaşık 30 kilometre dışındaki Horenka’da bulundukları araca açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Fox News muhabiri İngiliz gazeteci Benjamin Hall’in de ikilinin yanında olduğu ve saldırıda yaralandığı açıklandı. Hall’in tedavisi sürüyor.

Ukraynalı gazeteci Oleksandra Kuvshynova
kameraman Pierre Zakrzewski

Fox News CEO’su Suzanne Scott, yaptığı açıklamada, “Sevgili kameramanımız Pierre Zakrzewski ile ilgili haberi bu sabah öğrendik ve büyük bir üzüntü ile paylaşıyoruz” dedi. “Pierre, bizimle uzun süre görev yaptığı süre boyunca Irak’tan Afganistan’a ve Suriye’ye kadar Fox News için neredeyse her uluslararası hikâyeyi çeken bir savaş bölgesi fotoğrafçısıydı” diye ekledi.

Uluslararası Basın Enstitüsü müdür yardımcısı Scott Griffen da yaptığı açıklamada, gazetecilerin “dünyanın Ukrayna’da olanların gerçek dehşetini anlamasını sağlamak için hayatlarını cesurca riske attığını” söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’da devam eden saldırılarında daha önce de 2 gazeteci öldürülmüştü. 13 Mart’ta eski New York Times muhabiri Brent Renaud ve savaşın ilk haftasında da Ukrayna’daki bir televizyon kanalı için çalışan kameraman Yevhneii Sakun Rus saldırılarında öldürülmüştü.

Exit mobile version