Site icon International Journalists

Uğur Gallenkuş Juxtapose Tekniği ile iki dünyayı bir araya getirdi

Kolaj sanatçısı Uğur Gallenkuş çığır açan bir fotoğraf projesi meydana getirdi – Juxtaposing: İki Dünya Tek Kare.

29 yaşındaki İstanbullu sanatçı bir tarafta eserine huzur dolu ve sakin bir şekilde yansıttığı dünyayı diğer yanda daha çalkantılı kaotik bir dünya ile karşılaştırıyor.

Hobi olarak fotomontaj ile ilgilenen Gallenkuş, farklı hayat şartlarına dair farkındalık yaratmak ve hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke vatandaşlarına mesaj göndermek istiyor.

Gallenkuş Euronews’e “Gelişmiş ülkelerdeki insanlarla tanışmak ve onlara kendi ayrı dünyalarında yaşadıkları için ne kadar şanslı olduklarını söylemek istiyorum.” dedi. “Savaş ve açlık gelişen dünyanın bir gerçeği ve bu ülkelerdeki insanlar türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar.”

Aynı zamanda gelişmekte olan ülke vatandaşlarına da eğitim, sağlık ve hukuki sistemlerinin neden gelişmiş ülkelerdeki gibi olmadığı ve neden demokrasi mücadelesi vermeleri gerektiğine dair düşünmeleri için mesaj veren Gallenkuş “Mesajların fotoğrafların görülmesiyle aracılığıyla aktarıldığı kanısındayım.  Dünyanın dört bir yanından yorumlar alıyorum ve büyük çoğunluğu da olumlu.” “İnsanlar fotoğraflarımın ardındaki mesajı anlıyor gibi görünüyor.” diye ekledi.

Kaynak: Euronews

Exit mobile version