Site icon International Journalists

Uğur Dündar İstifa Etti

Uğur Dündar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyeliklerinden istifa etti.

Medyadaki gazeteci kıyımlarına tepki gösteren Uğur Dündar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi’ni yaşanan olaylara duyarsız kalmakla suçladı. Tepkisini resmi twitter hesabı üzerinden gösteren Dündar, cemiyetteki ve konseydeki üyeliklerinden istifa ettiğini duyurdu.

Halk TV’de “Uğur Dündar ile Halk Arenası” programını yapan duayen Gazeteci Uğur Dündar, 1Nisan günü Halk TV’deki işten çıkarmalara ilişkin tepki göstermiş ve TV’den ayrıldığını ifade etmişti.

Resmi twitter hesabından açıklama yapan Uğur Dündar, “Medyadaki emekçi kıyımına ve son dönemde Halk Tv’deki acımasız  toplu işten çıkarmalara tepki göstermeyip meslektaşlarının haklarını savunamayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi’ni kınıyor ve üyeliklerinden istifa ediyorum.” dedi.

Ayrıca mesajının sonuna da “Not: Bu tweet istifa mektubumdur.” şeklinde uyarı bıraktı.

Uğur Dündar daha önce de twitter hesabından yaptığı açıklamada “Halk Televizyonu’nu bugünlere getiren ekipten Lâle Özan Arslan, Semra Topçu, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel’in işlerine son verilmiş! Bu haksızlığa karşı çıkıyor ve 6 yıldır tek kuruş almadan program yaptığım Halk Tv’den ayrılıyorum” demişti.

Kaynak:BoldMedya

Exit mobile version