Site icon International Journalists

Twitter’da muhalefet yapanlara operasyon

Türkiye’de muhalefet yapmak ve iktidarı eleştirmek giderek zorlaşıyor. Birçok gazetecinin tutuklandığı birçoğunun da işsiz kaldığı ortamda muhalefet için en önemli adres sosyal medya durumunda.

İktidarın ise sosyal medya kullanıcılarına yönelik baskıları ve operasyonları devam ediyor.

Son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Oktay Yaşar, @ankara_kusu rumuzlu twitter hesabını kullandığından ve paylaşımlarından dolayı gözaltına alınarak tutuklandı.

Savcılıkta verdiği ifadede Yaşar, hesabın kendisine ait olduğunu, bizzat kullandığını ve paylaşımları kendisinin yaptığını ifade etti. Yaşar’a FETÖ propagandası yapma suçlaması yöneltiliyordu.

500 binden fazla takipçisi bulunan hesaptan devlet kurumlarına ve AKP’ye ilişkin kulis bilgileri olduğu ileri sürülen gelişmeleri paylaşıyordu.

Bu gelişmenin yaşandığı saatlerde gazeteci Cem Küçük twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mustafa Selanik adıyla Türkiye Gerçekleri adlı hesabı yöneten Mesut Aykın’ın terör suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Öte yandan aynı operasyonda Kulis Kuşu adlı twitter hesabını yöneten Ümit Kaya’nın da gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Henüz resmi bir bilgiye ulaşılamamış olsa da her iki twitter hesabının en son 2 Nisan’da paylaşım yapmış olması dikkatlerden kaçmadı.

Exit mobile version