Site icon International Journalists

Tüzük

Organizasyon Yapısı

Derneğimiz bu vizyon ve misyonu gerçekleştirebilmek amacı ile aşağıda gösterilen yönetim şeması ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yönetim Kurulu

Genel Kurul tarafından seçilen, Yürütme Kurulunu oluşturma yetkisine sahip, derneğin sevk ve idaresinden sorumludur.

Yürütme Kurulu

Derneğin faaliyet alanlarında örgütlenmesini ve icrasını gerçekleştirir. Yürütme Kurulu, ilgili birim yöneticilerinin bir araya gelmesinden oluşur. Yürütme birimleri ve ilgili oldukları hususlar;

Genel Sekreterlik

Derneğin kurumsallaşmasından sorumludur. Üyelik ve resmi işlemleri takip eder. Muhasebe, Mali konular ve teknik altyapıdan sorumludur. Toplantıları ve organizasyon işlerini düzenler. Web sitesi ve iletişim trafiğini yürütür.

Eğitim ve Teşkilatlanma

Derneğin diğer ülke ve yerleşim yerlerinde Teşkilatlanmasını sağlar. Mesleki eğitim ve desteklerle, yeni adayların ve işsiz kalan üyelerinin tekrar sektöre kazandırılması için çalışır. Gerekli destekleri organize eder.

Hukuki İşler

Medya özgürlüklerine müdahaleleri izleyerek, ortadan kaldırılması için çalışır. Tutuklu gazetecileri ve mağduriyetleri gündemde tutar. Basın davalarını takip eder.

Kurumsal İlişkiler

Derneğin diğer meslek kuruluşları ile diyaloğunu sağlar. Üyeleri dışındaki kişi ve kurumlarla organizasyonu gerçekleştirir. Dernek adına açıklamalar yapar.

Fon ve Destek

Mecralar için Fon temini, Gelir Kaynakları Oluşturulması ve Proje Desteklerinin Değerlendirilmesi

Araştırma

Medya alanı ile ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütür. İç ve dış partnerlerle raporlar hazırlar. Yayınlanmış raporları yorumlar.

Medya Etiği

Genel kabul görmüş medya etik kuralları ve gazetecilik ilkelerinin hayata geçirilmesi için çalışır. İhlalleri izler. Başarıların ödüllendirilmesi için teşvik projeleri geliştirir.

Exit mobile version