Site icon International Journalists

Tutuklu gazeteci kalp krizi riskiyle karşı karşıya

Tutuklu gazeteci Melih Gasgar, koğuşta 3 kere bayılınca hastaneye kaldırıldı. 14 yıldır yüksek tansiyon hastası olan Gasgar’ın kalp krizi geçirme riski bulunuyor.

EFOR TESTİ YAPILIRKEN BAYILDI

“Melih bey, 2009’dan bu yana yüksek tansiyon hastası. 14 senedir ilaç kullanıyor. Altı ayda bir ilacının dozu değişiyordu. Cezaevinde girince doktora çıkmak istemiş, biraz geciktirmişler. Kepsüt Cezaevi bu konuda sıkıntılı bir yer. Koğuşta 2-3 kere baygınlık geçirdikten sonra hastaneye götürülüyor. Arkadaşları da Melih bey içi dilekçe yazmışlar. Tansiyonunu takip etmek için holter cihazı takıyorlar. Geri döndüğünd ekoğuşa tekrar bayılıyor. Sonra Balıkesir Devlet Hastanesinde doktor efor testi yaparken koşu bandı tarzında bir şeye çıkarıyorlar, orada tekrar düşüp bayılıyor. Sonra tahliller, tetkikler sonucunda tansiyon ilacının yanı sıra bir kalp ilacı daha veriliyor. Bu ilaçların isimlerini söyledi bize. Biz de tanıdık birkaç doktora gösterdik. Biri yüksek dozda bir tansiyon ilacı, diğeri de kalp krizi riskine karşı verilen bir ilaç olduğunu öğrendik. Önleme ya da  geciktirme amaçlı bir ilaç. Kalp için olan ilacı parayla alıyor. Onun için çok endişeliyiz, hapiste başına bir şey gelecek diye korkuyoruz.”

Evli ve iki çocuk sahibi olan Gasgar’ın 15 yaşındaki oğlu ile 4 yaşındaki kızında da yaşadıkları sıkıntılardan dolayı kalp sorunu başladığı belirtiliyor. Gasgar, oğlu ile bir görüş gününde.
DOSYASI İSTİNAF’TA

Cemaat soruşturmaları kapsamında 26 Şubat 2019’da tutuklanan Melih Gasgar, İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesince örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası şu an İstinaf’ta bulunuyor.

150’den FAZLA GAZETECİ TUTUKLU

Türkiye cezaevilerinde hala 150’den fazla gazeteci tutuklu bulunuyor. Tutuklu gazetecilerle ilgili güncel liste için tıklayın.

Kaynak: Sevinç Özarslan-BOLD Medya

Exit mobile version