Site icon International Journalists

Tutuklu Gazeteci Çümen: Açık Görüş Yasağı İşkenceye Dönüştü

Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan gazeteci Harun Çümen, koronavirüs nedeniyle 5 aydır açık görüş yapılmamasına, kapalı görüşün ise tek bir ziyaretçiyle sınırlandırılmasına isyan etti: ‘Çocuklarımı göremiyor, onlara sarılamıyorum. Hapis içinde hapis yaşıyorum, tam bir işkenceye dönüştü”

Kronos’dan Yavuz Genç’in haberine göre, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zaman gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Çümen, tutuklu bulunduğu Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nden yazdığı mektupta, koronavirüs tedbirleri nedeniyle açık görüşlerin 5 aydır yapılamamasına ve kapalı görüşlerin ise sadece bir kişiyle sınırlandırılmasına isyan etti.

“DÖRT AYDIR ÇOCUKLARIMA DOKUNAMIYOR, SARILAMIYORUM”

Zaten zor olan cezaevi şartlarının koronavirüs tedbirleri nedeniyle iyice zorlaştığını kaydeden Harun Çümen, “Koronavirüs en çok bizi vurdu” diye yazdı. “Dört aydır çocuklarımı göremiyorum, onlara dokunamıyor, sarılamıyorum” diyen Çümen, geçtiğimiz Haziran ayında sadece tek bir kişiyle yapılan kapalı görüşün, Temmuz’da da devam edeceğini söyledi. Çümen, “Beş ay olacak, çocuklarımdan uzak 150 gün. Onun dışında 4 aydır doktor yüzü göremiyoruz. Ramazan’dan önce spor yaparken dizimden sakatlandım. Sol ayağıma basamadım, 3 hafta sürdü. Yürüyemedim, namazları oturarak kıldım. Tuvalette, banyoda, abdest alırken çok zorlandım. Tam bir işkenceydi. Ölüm riski hariç hastaneye sevk yapılmıyor” diye yazdı.

“İNSANLAR DIŞARIDA CİRİT ATIYOR, ABARTILI TEDBİRLER SADECE BİZE UYGULANIYOR”

Cezaevi şartlarının pandemiyle birlikte iyice ağırlaştığını belirten gazeteci Harun Çümen, şöyle devam etti: “Haftada bir açık kapalı spor sahasına çıkıyorduk, 4 aydır ona da gidemiyoruz. Gazeteleri bir gün geriden takip edebiliyoruz. Haftasonları bazı günler de gelmiyor. Gelen kargolar, kitaplarımız da geç veriliyor. Ve daha birçok olumsuzluk…Koronavirüs süreci en çok bizi, mahpusları vurdu. Affa dahil edilmedik, bunun üzerine bu yaşadıklarımız. Hapis içinde hapis yaşıyorum. Tam bir işkenceye dönüştü. Adeta cehennem gibi. Psikolojimiz alt üst oldu, bozuldu. Türkiye’nin her yerinde 1 Haziran’dan itibaren normalleşme başladı, her yer açılıyor, insanlar sokaklarda cirit atıyor. Ama sadece bize katı tedbirler uygulanmaya devam ediyor. O kadar zor mu tedbir alarak açık görüş pekala yaptırılabilir. Abartılı, abesle iştigal tedbirler sadece bize uygulanıyor.”

 Haberin Tamamı İçin: https://kronos34.news/tr/tutuklu-gazeteci-harun-cumen-acik-gorus-yasagi-iskenceye-donustu-cocuklarima-sarilmak-istiyorum/

Exit mobile version