Site icon International Journalists

Türkiye’deki medyaya yönelik hukuksuzluklar AİHM önünde protesto edildi

Adalet yürüyüşünde AİHM’nin hak ihlali davalarını ağırdan almasına ve siyasi kararlar vermesine tepki gösterildi. AİHM ve Avrupa Konseyi binalarının önünde Türkçe ve İngilizce ‘Geciken adalet adalet değildir’, ‘Gazetecilere özgürlük’, ‘Mağdurlar burada AİHM nerede?’, ‘Türkiye’de işkenceye dur de!’ gibi sloganlar atıldı. Türkiye’deki hukuksuzluğu anlatan pankartlara ek olarak tutuklu ve hak ihlaline uğrayan gazetecilerin pankartları da taşınarak gazetecilere özgürlük istendi.

Yürüyüşte üç maymun kostümü giyen göstericiler AİHM’e göndermede bulundu. Tweet attığı, öğretmenlik yaptığı, pasta yaptığı için cezaevine giren kişiler temsili olarak kafes içinde gösterildi. Ayrıca avukatlar da kafeslerin içine girerek adaleti ararken nasıl özgürlüklerinden olduklarını anlattı. Hapisteki bebekler için özgürlük istendi. NBA yıldızı Enes Kanter Freedom gibi ünlü isimler de eyleme katılanlara destek verdi.

Avrupa’nın dört bir tarafından yürüyüşe katılanlar Türkiye’deki hukuksuzluklara karşı ‘Artık harekete geçin’ çağrısı yaparken, Peaceful Actions Platformu ve derneğimiz International Journalists Association e.V. Genel Sekreteri Mustafa Kılıç’ın da içinde bulunduğu bir heyet tarafından Avrupa Konseyi ve AİHM’e geciken adaletin bir an önce tesis edilmesini isteyen mektuplar sunuldu. Adalet yürüyüşüne birçok Avrupalı parlamenter de destek verdi.

Derneğimiz IJA’nın çok sayıda üyesi de AİHM önünde yapılan adalet yürüyüşüne katılarak eyleme destek verdi. IJA ayrıca adalet yürüyüşünü canlı yayınlar, video, fotoğraf ve sosyal medya paylaşımlarıyla tüm dünyaya duyurarak mağdurların sesi oldu.

 

 

Exit mobile version