Site icon International Journalists

Türkiye’deki Tutuklu Gazetecilere Viyana’dan Destek

Türkiye’deki tutuklu gazeteciler dünyanın gündeminden düşmüyor.Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Türkiye’de Tutuklu Gazetecilere Özgürlük Çağırısı” yapıldı.

Türkiye’deki tutuklu gazetecilere dikkat çekmek için Viyana’da yaşayan bir grup Türk, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde bir araya geldi. 1Stimme1Schritt platformu tarafından organize edilen ve Viyana’nın en gözde bölgesi Stephansplatz’da gerçekleştirilen etkinliğe International Journalist Derneği Başkanı Engin Sağ’da katılarak destek verdi.

Katılımcılar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Güray Öz, Fevzi Yazıcı, Ayşenur Parıldak, Meltem Oktay, Reyhan Hacıoğlu, Yakup Şimşek, Emre Soncan gibi tutuklu gazetecilerin fotoğraflarını ile birlikte ‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’, ‘Medya Özgür Olmazsa Özgürlük Olmaz’ pankartlarını taşıdı. Almanca, Türkçe ve İngilizce basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada basının susturulduğu Türkiye’nin totaliter bir rejim haline dönüştüğü belirtilerek özgür dünyaya ve Avrupa ülkelerine, AKP iktidarına ‘İnsan hakları ihlallerine seyirci kalınamayacağı hatırlatılmalıdır’ çağrısı yapıldı.

Kaynak:Kronos

Exit mobile version