Site icon International Journalists

Türkiye’deki hukuksuzluğun mağdurları 20 Haziran’da AİHM’e yürüyecek

Bu yıl ikincisi düzenlenecek yürüyüşte yine dünyanın dört bir yanından gelecek mağdur ve mağdur yakınları Fransa’nın Strazburg şehrindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde saat 11.00’de toplanacak ve adalet yürüyüşünde mağduriyetlerini dile getirecek.

Türkiye’deki hukuksuzlara karşı yeterince ses çıkartmamakla eleştirilen AİHM’e, Türkiye’deki mağdurlar için artık harekete geçilmesi ve geciken adaletin bir an önce tesis edilmesi yönünde bir mektup takdim edilecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüşün ardından yaşanan hukuksuz süreci anlatan konuşmalar yapılacak ve AİHM’e mağdurların sesi duyurulmaya çalışılacak.

Peaceful Actions Platformu’nun sekiz kurucu üyesinden biri olan International Journalists Association e.V. (IJA), AİHM önündeki adalet yürüyüşüne yüzlerce üyesiyle destek verecek. IJA ayrıca bu önemli etkinliği; canlı yayınlar, video, fotoğraf ve sosyal medya paylaşımlarıyla eş zamanlı olarak tüm dünyaya duyurarak mağdurların sesi olacak.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan ihraç edilen binlerce KHK’lı da Türkiye’de ağır hak ihlallerine uğrayan milyonlar adına AİHM önünde buluşarak adalet için barış yürüyüşüne katılacak.

Eylemde, zulümden kaçmak isterken Ege’de, Meriç’te ve göç yollarında hayatını kaybedenler de anılacak ve göç yollarında yaşanan mağduriyetlere çözüm bulunması için çağrıda bulunulacak.

Exit mobile version