Site icon International Journalists

Türkiye, İsveç’ten Gazeteci Levent Kenez’in İadesini İstedi

İstanbul 36.Ağır Ceza Mahkemesi, Stockholm’de yaşayan Nordic Monitor editörü Levent Kenez’in iadesini talep etti. İade metninde Kenez’in kamu görevlilerine hakaret ettiği ve terör örgütlerine hedef gösterdiği iddia ediliyor.

2018 yılında aralarında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da olduğu Zaman gazetesi çalışanları Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in müebbet hapis cezası almaları sonrası Kenez’in yazdığı bir yazıda Savcı Can Tuncay ve Hakim Kemal Selçuk Yalçın’a hakaret ettiği iddia ediliyor.

Kamuoyunda gazeteciler hakkında açılan sansasyonel davaların savcısı olarak bilinen Yasemin Baba’nın sözlü talimatı ile başlayan soruşturma kısa sürede davaya dönüşmüştü. Yasemin Baba daha sonra Erzurum başsavcı vekili olarak ödüllendirilmişti.

Hakarete uğradığı iddia edilen Savcı Can Tuncay’ın, İstanbul Emniyeti nezarethanesinde öldürülen öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun işkence görmesine izin verdiği ve  sorgusunda hazır bulunduğu ortaya çıkmıştı. Hakim Yalçın da 15 Temmuz sonrası skandal kararlara imza atmıştı.

Kenez, 2016 yılında çalıştığı Meydan Gazetesi’nde 15 Temmuz darbe girişiminden Erdoğan’ın önceden haberinin olduğu haberinin yayınlandığı gün gözaltına alınmış, serbest bırakıldıktan bir gün sonra hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı.

Exit mobile version