Site icon International Journalists

TurkishMinute

Proje Kodu: Kod: BY-2011

Amaç ve Kapsam:

Türkiye ile ilgili konuları, İngilizce olarak okumak isteyenler için hazırlanan haber portalımız. Web ve YouTube başta olmak üzere tüm sosyal medya üzerinden dünyaya haber ulaştırılıyor. Değişik ülkelerde bulunan gazetecilerin bir kısmı personel, bir kısmı da telifli çalışma yolu ile projeye destek oluyor.

Kriterler-İhtiyaçlar:

İngilizce haber yapabilecek muhabirler ve editörlere ihtiyaç var.

YouTube için sunucu, video editör, kurgu-montaj görevlisi gerekiyor.

Türkiye’de çalışan uluslararası haber ajanslarına aboneliklerin artırılmasına ihtiyaç var.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2020 yılı sonunda başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Mevcut durumda dernek personeli 1 kişi yayın editörlüğü görevini devam ettiriyor. 4 kişi telifli olarak destek veriyor. 2 gazeteci de gönüllü olarak projeye kısmi desteklerine devam ediyorlar.

Web portalı günlük 8-10 civarında özel haber üretiyor. Twitter abone sayısı 245bin. Bu sayede haberlerin etki alanı oldukça geniş bir alana yayılıyor.

Yayın güvenirliliği yüksek, referans yayıncılık yapılıyor.

Diplomasi ve insan hakları konuları başta olmak üzere tematik içerik arayanlar tercih ediyor.

Maliyet:

İngilizce yayın muhabiri yıllık istihdam maliyeti her birim kişi için 60 000 Euroya ulaşıyor. İngilizce sunucu ve Video editörü için bu rakam her birim kişi için 75 000 Euroyu buluyor.

Teknik altyapı maliyetleri karşılanmış durumda.

AFP haber ajansı abonesi. Bunun dışında yeni uluslararası haber ajansı abonelikleri için yıllık 18 000 Euro maliyet söz konusu.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version