Site icon International Journalists

Trump basın toplantısını terk etti

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Beyaz Saray Gül Bahçesi’nde düzenlediği basın toplantısını, gazetecilerle yaşadığı tartışmanın ardından terk etti.

ABD’de Civd-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 80 bini geçtiği bildirilirken, CBS News muhabiri Weijia Jiang, olağan basın toplantısı sırasında Trump’a ABD’de gerçekleştirilen testlerin sayısını neden bu kadar vurguladığını sordu. ‘‘Pek çok kez test meselesinde ABD’nin diğer ülkelerden çok daha iyi durumda olduğunu söylediniz. Bu neden önemli?’’ diyen Jiang, ABD Başkanına ‘‘Amerikalılar hayatlarını kaybetmeye devam ederken ve her gün daha fazla vaka görülürken bu sizin için küresel bir rekabet mi?’’ sorusunu yöneltti.

Trump muhabirin sorusuna ‘‘dünyanın her yerinde hayatlarını kaybediyorlar. Belki de bu Çin’e sormanız gereken bir sorudur. Bana sormayın. Bu soruyu Çin’e sorun’’ yanıtını verdi.

Başka bir muhabire söz veren Trump hemen bir yanıt alamazken, Çin’de doğan ve ailesi ile birlikte 2 yaşındayken ABD’ye yerleşen Jiang’ın ‘‘Efendim, neden bunu özel olarak bana sordunuz?’’ demesi üzerine, ‘‘özel olarak kimseye söylemiyorum, böyle çirkin bir soru soran herkese söylüyorum’’ yanıtını verdi.

Jiang, sorusunun çirkin olmadığını belirterek, bir kez daha ‘‘bu neden önemli’’ diye sordu.

Bu sırada Trump’ın daha önce söz verdiği CNN muhabiri Kaitlan Collins’in kendi sorusunu sormasına da izin vermeyen Trump, ‘‘sizi işaret ettim ama sorunuzu sormadınız’’ dedi. Jiang’a sorusunu bitirmesi için zaman tanıdığını belirten Collins’in soru sorma talebini reddeden Trump, basın toplantısını apar topar sona erdirdi.

Exit mobile version