Site icon International Journalists

TRT’ye Ait 10 Silah Kayboldu, Soruşturma Dahi Açılmadı

TRT’de kaybolduktan 5 gün sonra polise bildirilen kurumun güvenliğine ait, kasada saklı 10 silah için soruşturma dahi açılmadığı ortaya çıktı. CHP’li Sertel skandalı Meclis’e taşıdı.

Kayıp silahlar skandalını CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Atilla Sertel kamuoyu ile paylaştı. Sertel, “TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nün kasasında kilitli 10 adet silahın kaybolduğu bilgisine ulaştım” dedi. Kurumun kaybolan silahlar için olaydan 5 gün sonra emniyete bilgi verdiğini söyleyen Sertel, silahlarla ilgili ne bir soruşturma açıldığını ne de açığa alınan yada tutuklanan personel olduğunu belirtti. Silah skandalını meclise taşıyan Sertel, Bu silahlar nereye kaybolmuştur? Dışarıdan birinin yapması mümkün değilken kurum içinden kim veya kimler bu işi yapmıştır? Ne için çalınmıştır? Yaşanan bu olayla ilgili üst düzey yöneticiler kayırılmakta mıdır? Birileri korunmakta mıdır? Bu olayın üzeri örtülmeye ve kamuoyundan gizlenmeye çalışılmaktadır. TRT yönetiminden bu skandalla ilgili açıklama ve sorumlularla ilgili derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz’ dedi.

KURUMDAKİ OLUMSUZLUKLARIN ÜZERİ KAPATILIYOR

Liyakatin bitirilerek TRT’nin iktidarın çiftliği haline getirildiğini dile getiren Sertel, kurumda yaşanan olumsuz olayların üzerinin kapatıldığını, yandaş ve yalaka yöneticilerin korunduğunu söyledi. Sertel son olarak silah skandalının kapatılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Kaynak:Aktifhaber

Exit mobile version