Site icon International Journalists

Sosyal Medya Organizasyon Projesi (Odak Dünyam)

Proje Kodu: Kod: DF-2001

Amaç ve Kapsam:

İnternet v2, v3’lerin konuşulduğu dönemler bile geride kalıyor. Sanal alem yep yeni bir medya oluşturdu. Şimdi medyanın da dönüştüğü bir sürece tanıklık ediyoruz. Ciddi seviyede teknik uzmanlık gerektiren bu alanda uzmanlaşmış bir grup medya çalışanı özel bir ekip oluşturdu. Oluşturulan bu çekirdek ekip sosyal medya üzerinden sağladıkları etkileşimle destek gruplarını ‘yüzlerce’ diyerek ifade edebileceğimiz şekilde büyüttüler. Bu şekilde genişleyen çalışmalarına binlerce katılım sayesinde gündem oluşturmayı, kamuoyunda bilincin gelişmesini ve demokrasiye katkı yapacak haber ve yayınların yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Böylesine önemli bir konuda yürütülen çalışmaya biz de organizasyon ve ekip-ekipman desteği veriyoruz.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Web, SEO, YouTube, Twitter, İnstagram, Facebook, TikTok vb tüm sosyal mecralarda yer almak gerekiyor. Bu sebeple her biri için uzman olan kişi veya ekiplerin devreye girmesi sağlanıyor.

Sosyal medyaya özel içerik üretilmesi gerekiyor. (Video veya grafik çalışmalar) Gündem olmayı sağlayacak şekilde reklam verilmesi gerekiyor. Değişik ülkeler ve dillerde özel çalışma masaları oluşturuluyor.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2017 yılında başlatıldı, 2020 yılında reorganize edildi ve devam ediyor. (Desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Bu konuda medya izlemeleri, sosyal medya takibi ile gündemler belirleniyor ve aciliyet sırasına konuluyor. En acil müdahale edilmesi gereken konu en önce işlenmeye çalışılıyor. Bazen de sosyal medya kanalları üzerinden direkt destek isteyenler olabiliyor. Bu durumda teyit işlemlerinin yapılması ve konunun detaylarının öğrenilmesi süreci gerekiyor.

Belirlenen konunun takdimi öncesinde sosyal medyaya uygun içerikler hazırlanıyor. Sonrasında hashtag belirleniyor, duruluyor ve geniş kesimlerin desteği sağlanıyor.

Çalışmalar benzer sosyal medya grupları ile paylaşımlı ve dayanışma ile organize ediliyor.

Maliyet:

Benzeşen sosyal medya kalemleri gruplanarak tam zamanlı istihdam hedefleniyor. Bu da yaklaşık 3 kişilik bir ekip oluşturmayı gerektiriyor. Video ve grafik içerikler için de tam zamanlı istihdam ile en azından 5 kişilik tam zamanlı, bir o kadar da part-time çalışma desteği gerekiyor. Yaklaşık aylık 20bin Euro.

İçeriklerin yaygınlaştırılması için verilecek reklamlar aylık 1000 Euro.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version