Site icon International Journalists

Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yayımlayan IJA: Gazetecilik suç değildir

İsrail ordusu tarafından Cenin mülteci kampına düzenlenen baskında Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile askerler tarafından açılan ateş sonucu yüzünden vurularak hayatını kaybetti. Bu yıl haber peşinde koşarken öldürülen onlarca gazeteciden biri olan Şirin Ebu Akile’nin ölümü başta meslektaşları olmak üzere herkesi derinden özdü.

Gazetecilerin özgürlük ve güvenliğini çalışmalarının odağına koyan International Journalists Association e.V. Şirin Ebu Akile’nin ardından bir basın açıklaması yayımladı ve bir kez daha herkesi basın özgürlüğüne saygı göstermeye çağırdı.

Gazeteci meslektaşımız Şirin Ebu Akile’nin talihsiz vefatını öğrenmek bizleri derinden üzdü. Kederli ailesine, arkadaşlarına ve Al Jazeera’daki meslektaşlarına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

2022’nin başından beri dünya çapında onlarca gazeteci öldürüldü. Bir diğer meslektaşımız muhabir Şirin Ebu Akile de dün İsrail ordusunun Batı Şeria’da düzenlediği operasyonda hayatını kaybetti.

Herkes biliyor ki; “Gazetecilik suç değildir” Herkes Şirin’in işini yaptığını biliyor. IJA, gazetecilere yönelik herhangi bir saldırının kabul edilemez olduğunu defalarca ifade etti ve bölgede devam eden çatışmanın tüm taraflarını basın özgürlüğüne saygı göstermeye çağırıyor.

Exit mobile version