Site icon International Journalists

Silivri’deki gazetecilere portreli destek

Frankfurt Ressamlar Derneği, International Journalists girişimi ile Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilere dikkati çekmek için portre çalışması yaptı.

Proje kapsamında Silivri’de tutuklu bulunan 39 gazetecinin portresini çizen ressamlar tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptıkları mektubu da Türk makamlarına ve uluslararası makamlara gönderdiler. 

Mektupta özellikle korona virüs pandemisi sırasında en az bir hükümlünün yaşamını yitirdiği vurgulanırken Ahmet Altan’ın “Ben 70 yaşındayım ve hapisteyim. Suyun altında oturmayı da ölümün hedefinde olmayı da birçoğunuzdan daha iyi bilen biri olarak size şunu söylemek istiyorum (…) Bunları, benim yaşımdaki insanları öldüren salgının hızlı saldırısını bir hapishane hücresinde beklerken yazıyorum. Kendim için değil ama bir parçası olduğum insanlık için iyimserim.” İfadelerine de yer verildi.

Ressamlar hayatını kaybeden veya tutuklu gazeteciler için yaptıkları çalışmaları Wahrheitskämpfer (Hakikat Savaşcısı) adıyla kurdukları internet sitesinden yayınlıyorlar.

Siz de mektubu imzalayıp tutuklu gazetecilerin özgürlüklerini kazanmalarına destek olmak ve portreleri görmek için http://wahrheitskaempfer.de/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Mektıubun tam metni:

AÇIK MEKTUP

Türkiye Cumhurbaşkanı Recip Tayyip Erdoğan, TBMM Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Şentop, Türkiye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı, AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell ve Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Divanı’na.

Biz dünyanın her yerinden sanatçıyız ve onları anmak için öldürülmüş ve hapsedilmiş gazeteciler çiziyoruz.
Portrelerimizi çevrimiçi bir sergide ve dünya çapında bir seyahat sergisinde gösteriyoruz:

www.wahrheitskaempfer.de

İfade ve basın özgürlüğüne kendini adamış kişiler tarafından destekleniyoruz . Gazeteci: Kadınlar mesleklerini engelsiz bir şekilde uygulayabilmelidir.

Şu anda 39 gazeteciden endişe duyuyoruz .

Türkiye’deki Silivri cezaevinde alıkonuluyorlar. Korona virüsü yaygın orada yayıldı. Resmi bilgilere göre, 82 mahkmatm zaten enfekte olmuş, bunlardan biri öldü. (22 Mayıs 2020 itibariyle)
Şiddet içeren suçlular bir korona afından serbest bırakılırken, gazetecilerin gözaltında tutulması gerekiyor.

Gazeteci Ahmet Altan Silivri’deki hücresinden şöyle yazar:
“70 yaşındayım ve hapisteyim. Okyanus tabanında oturmanın ve ölüm için hedeflenmenin nasıl bir şey olduğunu çoğunuzdan daha iyi biliyorum. (…) İnsanları yaşımı öldüren bir virüsün şiddetli saldırısı için hapishane hücresinde beklerken yazıyorum. Kendim hakkında iyimser değilim, ama ait olduğum insanlık konusunda iyimserim. ”

Aşağıdaki gazetecileri hemen virüsün insafına bırakılmamaları için serbest bırakmanızı istiyoruz:
Mustafa Erkan Acar – Faruk Akkan – Tuncay Akkoyun – Ahmet Altan – Hüseyin Aydın – Mehmet Baransu – Osman Çalık – Gökçe Fırat Çulhaoğlu – Yakup Çetin – Mutlu Çölgeçen– Habip Güler – Nuh Gönültaş- Mahmut Gülecan – Ercan Gün – Serkan Sedat Güray – Yılmaz Kahraman- Cemal Azmi Kalyoncu – Hidayet Karaca – Bayram Kaya – Abdullah Kılıç – Seyid Kılıç – Muhammed Sait Kuloğlu – Ali Kuş – Ahmet Memiş – Ali Özparun- Erdal Şen – Ahmet Metin Sekizkardeş – Emre Soncan Yakup Şimşek – Ufuk Şanlı – Ünal Tanık – Mümtazer Türköne – Mustafa Ünal – Oğuz Usluer – Cuma Ulus – Fevzi Yazıcı – Aykut Yıldır- Hüdaverdi Yıldırım

Gazetecilerin kaderi bizim için çok önemli. Desteğinizi umuyoruz ve yorumlarınızı bekliyoruz.

İçtenlikle

Mektubu ilk imzalayanların listesi:

Erkan Pehlivan (gazeteci), Dr. Thomas Ormond (idari avukat), Klaus Hass, Gerda Weigel- Greilich (şehir meclisi üyesi Gießen), Astrid Eibelshäuser (şehir meclisi üyesi Gießen), Jo Weinert (emekli öğretmen), Ursa Baur-Weigand (jinekolog), Cornelia Rost (emekli gazeteci), Dipl.geogr. Ilse Törner (coğrafyacı), Hartmut Dietrich (lisansüstü biyolog), Nadine Cromme, Christine Weiss (öğretmen), Werner Reith (emekli kıdemli eğitim müdürü), Hartmut Trettin (lisansüstü mühendis), Mechthild Koch (sosyal hizmet uzmanı), Eddi Hüneke eski WISE GUYS ( Müzisyen), Rita zum Winkel (müdür), Sigrid Schwerdtner, Gerd Bezner, Jürgen Pirrong, Gisela Behrens-Gutberlet (pratisyen), Prof. Dr. Dr. Christoph Nix (tiyatro yönetmeni), Lukas Eisenbeis, Wolf D. Schreiber (serbest çalışan), Maximilian Würtz, Sandra Werse-Schmidt (eğitimci), Prof. Dr. Reimund Schmidt-De Caluwe (üniversite öğretim görevlisi), Fritz Giersbach (sanatçı), Achim Ripperger (serbest sanatçı), Angelika Wey Bomhard (grafik tasarımcı), Adil Dimirci (gazeteci), Hava Ucar (hukuk öğrencisi), Stefanie Fritz (öğretmen), Dr. Johannes Rudnick (doktor), Monika Rudnick, Kerstin Pfeiffer (öğretmen), Dr. Klaus Jürgen Rupp (proje yöneticisi), Luise Michele Gantzer (avukat), Clara Schuster (sanatçı), Hedda Hansen (emekli özel öğretmen), Dorothea Weber (grafik tasarımcı), Reinhard Wehber, Helen Centner (lisansüstü çevirmen, opera sanatçısı), Jörg Wiemann (çocuklar – und Jugendarzt), Lutz Hiestermann, Wilfried Deiss (doktor), Ulrike Rein (çalışan), Sigrid Bruns (siyasi yönetmen), Anja Willmann (proje yöneticisi), Tuba Güven, Freia Anders (tarihçi) Monika Höchtl, Walter Bien, (çalışan) , Prof. Em. Dr. Adalbert Evers, Dr. med. Gertraud Evers (psikoterapist), Andreas zum Winkel (öğretmen), Sebastian Lustnauer (diploma psikoloğu), Jesko von Schwichow (editör), Barbara Erbe (gazeteci), Rita Woll (diploma psikoloğu), Karla Katja Leisen, kunstLich eV (tiyatro öğretmeni) başkanı, Jenny Mülich (yönetici sosyal hizmetler), Klaus Weißgerber (papaz), Peter Dillmann (öğretmen), Sabine Wolters (gençlik eğitim subayı), Matthias Weidenhagen (papaz), Johannes Blum-Seebach (papaz, Ev Psikoterapötik Tıp), Debbie Patterson, Dr. Eckart Schneider (fizikçi), Birgit Koch, GEW Hessen (eğitim ve bilim sendikası) başkanı, Prof. em. Dr. Adelheid Sievert, Edgar A. Langer (sinema operatörü), Sylvia Grohmann, (papaz),

Kaynak: http://wahrheitskaempfer.de/

Exit mobile version