Site icon International Journalists

SETA’nın Raporuna Suç Duyurusu

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), SETA’nın “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adlı raporu ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçu Var”

TGS’nin başvurusunda Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) yayınladığı raporla “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu” işlediği savunuldu. Suç duyurusunda raporun yayımlanması ile aynı zamanda “Kişisel verilerin kaydedilmesi suçunun işlendiği” de belirtildi.


“Rapor Gazetecilerin Fişlendiği Bir Andıçtır”

Suç duyurusunun ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan sendika üyeleri söz konusu raporun bilimsel bir çalışmadan çok bir fişleme listesi olduğunu söyledi. Suç duyurusu için adliyeye gelen CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş da söz konusu raporun gazetecilerin fişlendiği bir andıç olduğunu söyledi.

SETA’nın hazırladığı ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ adlı raporla Türkçe yayın yapan uluslararası medya organlarında çalışan Türk gazeteciler hedef gösterilmiş, bu gazetecilerin kişisel bilgileri de yayınlamıştı. Söz konusu rapora gazeteciler ve muhalefet tepki göstermişti.

Exit mobile version