Site icon International Journalists

SETA’nın Hedef Gösterdiği Gazeteciler, Fişleme Raporuyla Dalga Geçti

Fişlenen gazeteciler SETA’nın raporunu ti’ye aldı. İsmail Saymaz raporu yandaş ciddiyetine yakıştıramazken, raporu eksik bulan Zafer Arapkirli ”Gece çok rahat uyur, yazmayı unutmuşlar” dedi.

AKP’nin düşünce kuruluşu SETA’da Yenişafak gazetesi yazarı İsmail Çağlar ve yeni mezunu yardımcıları tarafından hazırlanan ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ adlı fişleme raporuna gazeteciler tepki gösterdi. Gazeteci Gökhan Özbek raporu polis fezlekesi olarak yorumladı.

ARAŞTIRMA DEĞİL POLİS FEZLEKESİ

Özbek paylaşımında ”Raporu detaylıca inceliyorum. Gazeteci meslektaşlarımız iyi bilir ki bu SETA Raporu, araştırması değil, Polis fezlekesidir. Dil de, üslup da ele veriyor kendini! Bari üstüne kendi cümlelerinizi ve görsellerinizi koysaydınız” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Nedim Hazar da SETA’nin bir utanç vesikası yayınladığını belirterek ”BBC’nin ülkedeki insanlık dışı işkenceyi haberleştirmesini düşmanlık olarak verme bahtsızlığında bulunmuş.”notunu paylaştı.

GECE ÇOK RAHAT UYUR

RS FM’de program yaptığı için raporda ismi geçen Zafer Arapkirli de raporu bir polis ve istihbarat çalışmasına benzetti. Arapkirli paylaşımında ismi geçen gazeteciler için ‘onurlu gazeteciler’ ve ‘gece çok rahat uyur’ tabirini kullandı. Yaptığı paylaşımda Arapkirli şunları belirtti ”SETA ANDIÇ’ı Sorsan, “Think tank” diyecekler. Ama, içinde benim de yer aldığım bir yığın onurlu gazeteci için “Hükümet muhalifi paylaşımlar yapmaktadır” ifadeleri kullanılan “polis-istihbarat ağızlı” bir rapor hazırlamışlar. Bir cümle eksik: “Gece çoook rahat uyur”

BİR YENİŞAFAK GAZETECİSİ CİDDİYETİNE YAKIŞMADI

Gazeteci İsmail Saymaz kendi adının da bulunduğu AKP’nin dşünce kuruluşu SETA’nın yayınladığı ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ adlı rapor hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İsmi ve twitter adresinin de yer aldığı raporda, Saymaz hakkında hangi haber sitesi, gazete ya da gazetecinin ‘Twit’lerini paylaştığı, nerede çalıştığı gibi bir çok bilgi paylaşıldı. Saymaz raporu hazırlayan İsmail Çağlar’la dalga geçerek raporun bir Yenişafak gazetecisi ciddiyetine yakışmadığını söyledi

SONU PİŞMANLIK

Sosyal medyada yayınladığı mesajlarını paylaşan gazetecilerin fişlenmesine tepki gösteren Yıldıray Oğur da takipçilerinden dikkatli olmalarını istedi. Oğur’un mesajını paylaşması SETA raporuna giren Akif Beki, ”Ben yandım siz yanmayın, sonu pişmanlıktır” paylaşımında bulundu.

Avrupa’da gazetecilik yapan aynı zamanda Euronews muhabiri olan Gülsüm Alan da paylaşımıyla Seta’nın raporunu eleştirdi.

Banu Güven, Bülent Mumay ve Yavuz Oğhan gibi pek çok gazeteci Seta’nın raporuna sosyal medyadan tepki gösterdi.

SETA’NIN YAYINLADIĞI RAPOR

Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları başlığını taşıyan 202 sayfalık rapor, AKP’nin düşünce kuruluşu SETA’da İsmail Çağlar, Kevser Hülya Akdemir ve Seca Toker tarafından hazırlandı. Raporda, gazetecilere haber, yazı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlamalar yöneltildi. Gazetecilerin daha önce çalıştığı kurumları gösteren şemalara yer verildi. Bu gazetecilerin yaptığı hükümet karşıtı haberlerin şikayet edilmesi ve medya kuruluşlarının ise yakın takibe alınması istendi.

Kaynak:International Journalists-Bold Medya

Exit mobile version