Site icon International Journalists

Seçimin Kaybedeni AA’dan Yeni Açıklama

31 Mart yerel seçim sonuçlarını açıklayarak kamu görevi üstelenen Anadolu Ajansı (AA) seçim akşamı veri girişini durdurması nedeniyle eleştiriliyor. Kamuoyunda çıkan haberler üzerine açıklamada yapan AA, “Anadolu Ajansı’nın tüzel kişiliğine ve yöneticilerine açıkça itibar suikastı yapılmaya çalışılmaktadır.” Dedi.

Anadolu Ajansı’nın genel müdürü Şenol Kazancı’nın sabah toplantısında yaptığı konuşma içeriği birçok haber sitesinde yer almıştı.

Seçim akşamı yaşanan krize ilişkin konuşan Kazancı, “Her iki aday da ayrı ayrı ‘kazandım’ diye açıklama yaptı. Benim veri akışım durdu, ben ne yapabilirdim ki… veri gelmedi. YSK veri göndermedi. Beni hedef gösterdiler. Ben bunlara şerbetliyim. Ekrem İmamoğlu’nun da Binali Yıldırım’ın da kazandığı sonucu vermedim. Kazandıklarını görmedim ki vereyim. Bu kararı tek başıma aldım” demişti.

Seçim gecesi yaşananları kızına anlatmakta zorlandığını anlatan Kazancı, “Olanlara kızım çok üzüldü. Ona ‘yanlış hiçbir şey yapmadım’ dedim. Kafama taktığım şapkanın olduğu fotoğraf danışmanken çekildi. Baykal şapkası olsaydı kimse bir şey söylemezdi. O şapkayı ben tasarladım. Erdoğan’ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde.” sözleri olay olmuştu.

Anadolu Ajansı tüm bu iddialara yönelik kurumsal twitter hesabından bir açıklama yayınladı. “31 Mart mahalli idareler seçim sonuçlarını hızlı ve başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaştık” diyen AA, “Belli mecralarda kasıtlı üretilen haberler ve asılsız ithamlar, bugün genel müdürümüz ve ailesini de hedef alan son derece seviyesiz, insafsız ve ahlak dışı bir boyuta ulaşmıştır.” dedi.

Seçim akşamı veri girişini durduran Anadolu Ajansı, kuruma yönelik yapılan haberlere ilişkin “Anadolu Ajansı’nın tüzel kişiliğine ve yöneticilerine açıkça itibar suikastı yapılmaya çalışılmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: medyabold.com

Exit mobile version