Site icon International Journalists

Savcı, Kabakcı için “örgüt üyeliği” suçundan ceza talep etti

Kapatılan Zaman gazetesinin Konya temsilcisi Şirin Kabakcı’nın “terör örgütü üyeliği”,  “basın yoluyla hakaret” ve “gizliliğin ihlâli” suçlamalarıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşması 3 Aralık 2019 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

P24 tarafından takip edilen duruşma, üç saatlik bir gecikmeyle 15.00’da başladı. Duruşmada Şirin Kabakcı ve avukatı Cumali Aydemir ile katılan Mehmet Şamil Şenalp’in avukatı Necmettin Cüneyt Şenalp hazır bulundu. Duruşmayı Kabakcı’nın ailesi de izledi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Aygün, duruşma savcısının 11 Kasım 2019 tarihinde mütalaa verdiğini söyledi.

“Hakaret’ ve ‘gizliliğin ihlali’ yönünden dosya ayrılsın”

Kabakcı hakkında Kon TV’nin sahiplerinden Mehmet Hasip Şenalp’in şikayetiyle “basın yoluyla hakaret” suçundan soruşturma başlatılmıştı. Ancak dosya 2015 yılında kovuşturmaya gerek görülmeyerek kapatılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden açılan dosya, Kabakcı’nın “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı dava ile birleştirilmişti.

Mütalaasını okuyan savcı Emre Us, “basın yoluyla hakaret” ve “gizliliğin ihlali” yönünden dosyanın ayrılmasını, Kabakcı’nın “terör örgütü üyeliği” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı, “Her ne kadar mütalaamızda ‘hakaret’ suçu üzerinde uzlaştırma hükümlerinin uygulanması gerektiği, bu hükümlerden sonra mütalaayı vereceğimizi beyan etmişsek de sanığın üzerine atılı ‘terör örgütü üyeliği’ suçunun ‘hakaret’ ve ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçları ile arasında hukuki irtibat bulunmaması nedeniyle bu suçlar yönünden tefrik kararı verilmesi ve sanığın ‘terör örgütü üyeliği’ yönünden cezalandırılması talep olunur” dedi.

Kabakcı’nın avukatı Cumali Aydemir de esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Süre talebini kabul eden mahkeme duruşmayı 20 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Kaynak: Cansu Pişkin, P24

Exit mobile version