Site icon International Journalists

Samanyolu Medya Center’ 73 Milyon TL’ye el değiştirdi

8 Eylül 2011 tarihindeki ihaleyi Özgün Işık Grubu Ortaklık Girişim İşletmesinin kazanması ile başlayan 30 milyon dolarlık proje Ümraniye Belediyesi tarafından usülsüzlük yapıldığı iddialarıyla 17-25 Aralık operasyonları sonrasında mühürlenmişti. 22 Mayıs 2014 tarihinde mühürlenen proje kapsamındaki inşaatın yüzde 40’ı tamamlanmıştı.

63 bin 153 metrekare üzerinde yer alan projede stüdyolardan oluşan 9 kat bodrum ve 8 kat çalışma alanı planlanıyordu.

İnşaat durdurulduktan 4 yıl sonra 26 Nisan 2018’de Ümraniye Belediyesi tarafından 73 milyon lira değerle satışa sunulan arazi için ilk ihalede teklif gelmezken ikici ihaleyi davet usülü ihaleye katılan Yapı&Yapı şirketi satın aldı.

Medya Merkezi Projesi ofis projesine çevrildi

Zafer Yıldırım’ın sahibi olduğu Yapı&Yapı inşaat alanını 63 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkarttı. Bir vinç kurarak toplam 17 katlı binaya birkaç kat daha ekleyecek olan firma, projeyi de kültür merkezinden ofis projesine çevirdi.

Davet usulü ihalelerin gözdesi

Zafer Yıldırım’ın şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca lirayı bulan ihalelerle dikkat çekiyor.

21-B olarak bilinen “davet usulü” yöntemiyle çok sayıda projeyi hayata geçiren firma, halihazırda İstanbul Finans Merkezi’ndeki SPK binası ve özel proje alanı ile Etiler’deki Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki KİPTAŞ’ın projesinin inşaatını yürütüyor.

Emlak Konut GYO’nun Başakşehir’deki Kuzey Yakası adlı ofis projesini de inşa eden Yapı & Yapı, kamudan aldığı çevre düzenleme ve park ihaleleriyle de biliniyor. Ankara AKM ve Millet Bahçesi, Başakşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Hayatpark projesi ve Maltepe sahilindeki 1 milyon 250 bin metrekare dolgu yapılarak hayata geçirilen Orhangazi Şehir Parkı firmanın projeleri arasında yer alıyor.

Exit mobile version