Site icon International Journalists

RSF: Gazeteci Güngör Arslan cinayeti aydınlatılsın

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), gazeteci Güngör Arslan cinayeti davasında 4 kişinin tahliye edilmesinin ardından cinayetin ‘aydınlatması’ ve tüm faillerden ‘hesap sorulması’ çağrısı yaptı.

RSF Operasyon ve Kampanyalar Direktörü Rebecca Vincent, “Biz, hem Güngör Arslan’ın öldürülmesini hem de Türkiye’de medya çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddetteki endişe verici genel artışı kınıyoruz. Yargıyı bu cinayeti tüm yönleriyle aydınlatmaya ve Arslan’ın katillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini sağlamaya çağırıyoruz. Ayrıca Türk makamlarını bu tür suçların cezasız kalmasına son vermek ve ülke genelinde çalışan gazetecilerin güvenlik ortamını iyileştirmek için acil adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

​İzmit’te yerel bir internet haber sitesinin sahibi gazeteci Güngör Arslan, 19 Şubat günü ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güngör Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili 10’u tutuklu 14 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma 10 Ekim tarihine erteledi.

Türkiye, 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında 149. sırada yer alıyor.

Exit mobile version