Site icon International Journalists

IJA’nın desteklediği ‘Çocukluğa Yükseliş’ filminin galası yapıldı

20 Kasım Dünya Çocuklar Günü’nde çocukların sorunlarını beyaz perdeye aktaran yönetmen Zehra Karahan’ın International Journalists Association e.V. (IJA) sponsorluğunda çektiği ‘Rise To Your Childhood’ adlı kısa film gösterime girdi.

Gemeinsam für Herne Derneği’nin (GFH) çocuklara yönelik düzenlediği özel program Almanya’nın Herne kentinde gerçekleşti.

Programda ilk olarak söz alan GFH yönetim kurulu başkanı Sümeyra Aydın, derneğin hedeflerini anlattı.

Programa katılan Herne Belediye Başkanı Kai Gera ise çocuk haklarının öneminden bahsetti ve programı düzenleyen GFH’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yönetmenliğini Zehra Karahan’ın yaptığı ve International Journalists Association e.V. (IJA) sponsorluğunda çekilen ‘Rise To Your Childhood’ (Çocukluğa Yükseliş) filminin galası yapıldı.

Kısa filmde kendi çocukluğuyla yüzleşen depresif ve umutsuz bir genç adamın hikayesi konu ediliyor. Çocukluğunda hor görülen ve kendisiyle hiç barışamayan kahramanın çocukluk travmalarının ve iç dünyasının irdelendiği filmde çocukların yaşadığı sıkıntılara, baskılara, istismarlara ve diğer olumsuz şartlara göndermeler yapılıyor.

Çocukların dünyanın en masum varlıkları olduğunu söyleyen filmin yönetmeni Zehra Karahan, projenin amacının ‘çocukların sessiz çığlıklarına ses olmak’ olduğunu belirtti.

Filmin galasına UNICEF Recklinghausen yöneticisi Sabine Schildknecht de katıldı. Filmden oldukça etkilendiğini söyleyen Schildknecht; “Muhtemelen daha uzun süre hakkında kafa yoracağım ve tekrar izleyeceğim çünkü toplumumuz için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version