Site icon International Journalists

Rabia Naz’ın ölümünü araştıran haberciler hakkında karar

Gazeteciler Canan Coşkun, Tuğba Demir ve belgeselci Kazım Kızıl ile Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan hakimlik sorgularının ardından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Gözaltındaki gazeteci Canan Coşkun ve KHK TV muhabiri Tuğba Demir ile belgeselci Kazım Kızıl ifadelerinin ardından Görele Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiler. 14 Kasım’da gözaltına alınan baba Şaban Vatan da aynı şekilde hakimliğe sevk edildi.

Geç saatlerde yapılan hakimlik sorgularının ardından dördü de serbest bırakıldı. Hakimlik, hepsi hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve tanığın evine yaklaşmama tedbiri uygulanmasına karar verdi. 

Coşkun, Demir ve Kızıl, Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bulundukları Giresun, Eynesil’de dün akşam gözaltına alınmıştı. Coşkun’a polis merkezindeki sorgusunda, soruşturmada tanık olarak yer alan Mürsel Küçükal ile yaptığı görüşmeler soruldu. Coşkun’a “şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi.

Bulunduğu Eynesil Polis Merkezi’nde bianet’e konuşan Canan Coşkun taşınabilir modem, cep telefonu, bilgisayar, power bank, fotoğraf makinesi gibi tüm dijital materyale ve çekilen videolara el konulduğunu söyledi,

Coşkun, “Kazım Kızıl’ın, üzerinde Hamburg Film Festivali arması bulunan çantasına da bu armayı ‘suç unsuru’ sayarak el koydular” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: bianet.org

Exit mobile version