Site icon International Journalists

Peaceful Actions Platformunda Biz de Varız

‘Diğerleri ezildiğinde kimse özgür değildir’ Mottosu Altında, Peaceful Actions Platformu Kuruldu.

Peaceful Actions; International Journalists Association Derneğinin de kurucuları arasında bulunduğu, kolektif bir momentum oluşturmak, farkındalığı artırmak ve insan hakları için harekete geçmek amacıyla güçlerini birleştiren çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından kurulan uluslararası bir platformdur.

Platform, hem farklı insan hakları örgütleri ile mevcut ortaklıklarımızı genişleterek hem de daha geniş taban örgütleri ağı oluşturarak, dünya çapında, insan haklarını savunmak ve sürdürülebilir barışı inşa etmek gibi ortak amaçları olan örgütleri ve girişimleri birbirine bağlamak isteği ile kuruldu.

Ağımız aracılığıyla, yerel örgütlerin çalışmalarının profilini yükseltmek, onları benzer düşünen kuruluşlarla ilişkilendirmek ve görüşlerini daha geniş bir uluslararası toplulukla paylaşmak için çalışmalarını desteklemekteyiz.

Bu kapsamda ilk büyük organizasyon çalışması Kadınlar Günü çerçevesinde gerçekleştirildi. Platform ilk çıkışında Birleşmiş Milletler Kadın Kolları (HeForShe) ile iş biriliği protokolü yaparken, Avrupa Parlamentosu Kadın Komisyonu ile de birlikte bir konferans gerçekleştirme başarısında bulundu. Ayrıca dünyanın 35 ayrı şehrinde 40’ın üzerinde programın gerçekleştirilmesini organize etti.

Peaceful Actions Platform bünyesinde, medya planlaması, ajans hizmetleri ve yayın-PR desteği sağlayan International Journalists, gönüllü üyeleri vasıtası ile saha çalışmalarına da yerinde destek verdi. Programlardan sağlanan video, fotoğraf ve haber metinleri, yayın mecralarına ücretsiz ve logosuz olarak ulaştırılmış oldu. Programlara destek amacı ile bir çok video ve haberin üretilmesine de vesile olduk.

Kadınlar günü çalışmalarında gazetecilik faaliyetlerine gönüllü olarak destek veren meslektaşlarımızın sayısı 50’den fazla. Aldığımız bilgilere göre çağrımıza destek vererek programlarımıza iştirak eden meslektaşlarımızın sayısı ise 120’yi buluyor. Bu vesile ile tüm arkadaşlarımıza da duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.

Exit mobile version