Site icon International Journalists

Özgür Medya İçin Sana İhtiyacımız Var

Değerli Dostumuz,


3 Mayıs 2020 Basın Özgürlüğü Günü için dernek olarak bir dizi etkinlik hazırlığımız var. Aşağıda bu çalışmaları sizler için sıraladık. (İçerik detaylarını özelden paylaşabiliriz) Sizlerden de bu çalışmalara aktif katılımlarınızı bekliyoruz. Gönüllü olarak bu işlere destek olmak isteyen dostlarımızın aşağıdaki iletişim kanallarına mesaj göndermelerini istirham ediyoruz.


Bir video hazırlayabilir, bir makale yazabilir veya bir grafik tasarlayabilirsiniz. Veya birlikte olduğunuz bir fotoğraf karesi üzerinden hatıraları canlandırabilirsiniz.
Birlikte çalıştığınız bir meslektaşınızı anlattığınız videoyu paylaşabilir ve/veya diyalogda olduğunuz yabancı bir gazeteci veya siyasetçi vb. bu tür mesaj kayıtları isteyebilirsiniz.
Kısaca sizlerin de 3 Mayıs günü ‘ses’ vermesini arzuluyor, aşağıdaki hazırlıklarımız dahil, çalışmalarımıza desteklerinizi istirham ediyor, Gerçek Demokrasi İçin Özgür Medya mücadelesine katılımlarınızı bekliyoruz.

International Journalists e.V.

WhatsApp: +49 179 1385035
E-Mail: support@internationaljournalists.org

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü İçin Projeler ve Hazırlıklar

1- ‘Sürgün Gazete’
Gazetelerde insert dağıtılabilecek şekilde ve digital medya üzerinden PDF formatında yaygınlaştırılacak bir gazete/ek hazırlığı. (İngilizce ve Almanca versiyonlu)

2- Tutuklu Gazeteciler İçin Mesajlar
Tutuklu gazetecilerin hikayelerinden hareketle tanıyan meslektaşlarından, yabancı gazeteci, siyasetçi vb. kanaat önderlerinden kişilere özel mesajlar alınacak, bunlar tek tek ve birlikte konsepte uygun videolar halinde yaygınlaştırılacak.

3- Mecralardan Hafta Boyunca Özel Yayın
Medya özgürlüğü temelinde, yaşanılmış olanlar ve yaşanmaya devam edenlerle ilgili süreçlerin konuşulduğu, mesleğe devam eden gazetecilerin karşılaştıkları güçlükler vb. anlatıldığı programlar.

4- Tutsak Gazeteciler İçin Videolar
Sosyal Medyada yaygınlaştırılabilecek formatta, genel bir konseptin parçası olan gazeteci tanıtım videoları hazırlanacak. Burada daha önce videosu hiç hazırlanmamış meslektaşlarımız önceliklendirilecek.

5- Gerçek Demokrasi İçin Özgür Medya Videoları
Dernek için hazırlanacak tanıtım videosu ve daha önce medya özgürlüğü bağlamında yapılmış konuşmalardan derlemeler dolaşıma sokulacak.

6- 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Bildirisi
Uluslararası bir dernek ile bir süredir yürüttüğümüz işbirliği çerçevesinde hazırlanmış olan rapor bir bildiri ile kamuoyuna duyurulacak.

7- Medya Özgürlüğü Temalı Fotoğraf ve Karikatür Sergisi
Dünyayın önde gelen karikatüristlerine Türkiye özelinde Basın Özgürlüğü temalı karikatürler çizdiriliyor. Ayrıca bu konuda sembol olacak fotoğraflar derleniyor. Bütün bunlar 3 Mayıs günü dolaşıma sokulacak ve web mecralarından albümler şeklinde sergilenecek.

8- Sosyal Medya Kampanyası
Bu maddeye kadar sayılan hususlar içindekiler dahil olmak üzere tüm çalışmaların Corona Karantina günleri ve Ramazan ayı dikkate alınarak Sosyal Medya üzerinden kampanyaya dönüştürülmesi sağlanacak.

Exit mobile version