Site icon International Journalists

Osman Akın’ın TCK 301’den yargılandığı dava başladı

Yeni Yaşam gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın’a Türk Ceza Kanunu (TCK) 301. madde kapsamında “Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün (1 Ekim 2019) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

P24 tarafından takip edilen duruşma, 20 dakika gecikmeli olarak saat 10:15’te başladı. Osman Akın ve avukatı Özcan Kılıç mahkemede hazır bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ve Press In Arrest’ten gözlemciler de duruşmayı izledi.

Savunması için söz alan Akın, suçlama konusu haberin haber ajanslarından alındığını belirtti ve haber değeri taşıdığı için suç teşkil etmediğini ifade etti. Bu sırada araya giren hâkim Nursel Bedir, Akın’a “Hangi ajanslar?” diye sordu. Akın, haberi Mezopotamya Ajansı’ndan aldıklarını söyledi. Savunmasına devam eden Akın, beraatini talep etti. Akın, hâkimin sorusu üzerine, ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edeceğini söyledi.

Akın’ın avukatı Özcan Kılıç, müvekkiline atılı suçun unsurlarının oluşmadığını söyledi. Kılıç ayrıca, Yargı Reformu paketine TCK 301. maddenin de dahil edildiğini ve bu maddede bir değişiklik yapılabileceğini söyleyerek süre talep etti. Süre talebini kabul eden mahkeme, davayı 9 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Exit mobile version