Site icon International Journalists

Online Gazetecilik Öğrenim Platformu P24 Akademi Yayında

Bağımsız Gazetecilik Derneği P24’ün online gazetecilik öğrenim platformu P24 Akademi yayına başladı. Online derslerden oluşan web sitesi herkesin kullanımına açık bir gazetecilik kütüphanesi sunuyor. Yayında olan sekiz öğrenim modülü, yenilerinin eklenmesiyle zenginleşecek.

 

Gazetecilik mesleğini sürdürenler, iletişim öğrencileri ve etik gazetecilik uygulamalarıyla ilgili bilgi edinmeye çalışan herkes için kapsamlı bir kaynak oluşturmayı hedefleyen P24 Akademi web sitesinde çeşitli başlıklar altında dersler sunuyor.

Alanında deneyim sahibi gazeteciler, akademisyenler ve eğitmenler tarafından hazırlanan bu öğrenim modüllerinde bilgi doğrulama yöntemlerinden habercilik diline, toplumsal cinsiyet odaklı haberciliğin prensiplerinden söyleşi tekniğine kadar çok sayıda konu mercek altına alınıyor.

P24 Akademi’de sunulan öğrenim modülleri herkesin kullanımına açık ve ücretsiz. Platformda şu anda sekiz öğrenim modülü bulunuyor:

Söyleşi Nasıl Yapılır? (Hazal Özvarış)

Ayrımcı Dile Karşı Habercilik (Yonca Poyraz Doğan)

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik (Çiçek Tahaoğlu)

İnternetteki Görselleri Teyit Etmek (Mehmet Atakan Foça)

İnternetteki Yanlış Bilgi Problemini Anlamak (Mehmet Atakan Foça)

Veri Görselleştirmede 4 Yanlış, 1 Doğru (Efe Kerem Sözeri)

İletişim Güvenliğine Giriş (Şevket Uyanık)

Gazeteciler İçin Sosyal Medya ve Teknoloji Araçları (Kenan Dursun)

İlerleyen haftalarda “araştırmacılık gazetecilik” ve “hikâye (feature) haber yazma tekniği” başlıklarında iki yeni modül daha sunulacak. 

Kaynak:T24

Exit mobile version