Site icon International Journalists

NBA yıldızı Enes Kanter: Zulme sessizlik suçtur

Kariyerinin zirvesindeyken Türkiye’de ve dünyada yaşanan hak ihlallerini gündeme getirdiği için kadro dışı bırakılan ünlü NBA yıldızı Enes Kanter Freedom Frankfurt Kitap Fuarında International Journalists (IJA) Stantına konuk oldu.

ÜNLÜ BASKETBOLCUYA SEVGİ SELİ

Fuara girdiği andan itibaren Türk, Alman ve başka ülkelerden fuara gelen ziyaretçiler tarafından Enes Kanter’in etrafında oluşan sevgi seli stantımız çevresinde de sürdü. Yüzlerce hayranı fotoğraf çektirebilmek ve imza alabilmek için Enes Kanter’in yanına akın etti. Enes Kanter ise hayranlarının ilgisini boş çevirmedi.

IJA Stantında Journalist Post Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Durgut’un sorularını cevaplayan ünlü NBA yıldızı Enes Kanter, Türkiye’de yaşanan Gülen Hareketine yönelik ‘cadı avı’ ve ‘Tenkil’ sürecini eleştirdi:

ZULME SESSİZ KALMAK SUÇTUR

“Türkiye’de uzun süredir belirli bir kesime karşı cadı avı ve soykırım uygulanıyor. Binlerce masum insan bu zulümden etkilendi ve ben onların haklarını savunmayı, onlara karşı yapılan hak ihlallerine karşı tepki göstermeyi çok önemsiyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun insan hakları ihlallerini eleştiriyorum. Türkiye’de de insanlar acı çekerken sessiz kalamam. Kimse sessiz kalmamalı. Herkesi zulme karşı sesini yükseltmeye, itiraz etmeye çağırıyorum. Zulme sessiz kalmak suçtur.”

Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili yüz kişisinden biri seçilen ödüllü Ukraynalı gazeteci Sevgil Musaieva’nın da yer aldığı programda Ukrayna’daki savaşın siviller ve gazeteciler üzerindeki olumsuz etkileri de konuşuldu. Enes Kanter Ukrayna halkının da acısını paylaştığını söyledi:

DİKTATÖRLERE BOYUN EĞMEMELİYİZ

“Empati yapmak gerekiyor. Ukrayna’da hayatta kalmaya çalışan insanların halini anlamak gerekiyor. Otoriter rejimlere, diktatörlüklere boyun eğmemeliyiz. Ukrayna’daki savaşı ve insan hakları ihlallerini kınıyorum. Milyonlarca insan yerinden ediliyor. Bunlar masum insanlar. Buradan bütün Avrupa liderlerine, Amerika başkanına, beni kim duyuyorsa onlara sesleniyorum. Artık harekete geçmenin vakti geldi. Yaşanan şeyler kabul edilebilir değil. Bir an önce bir şeyler yapmalıyız. Neredesiniz?”

Gazeteci Sevgil Musaieva’yı mücadelesinden dolayı kutlayan Enes Kanter, “Dünya çapında demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için çalışan Sevgil Musaieva’ya teşekkür ediyorum.” dedi. Enes Kanter’in söylediklerinden çok etkilendiğini söyleyen gazeteci Musaieva da insan haklarına karşı hassasiyeti ve Ukrayna halkının acısını paylaştığı için Enes Kanter’e teşekkür etti.

Enes Kanter Freedom

Exit mobile version