Site icon International Journalists

Muhalif Medya ‘Karanlıkta­’

RTÜK Halk TV’ye günlük karartma cezası verdi. Muhalif medyaya yapılan bu uygulama tepki çekti.

27 Eylül Pazar gününü 28 Eylül Pazartesi’ye bağlayan gece 00.00’da başlayan ekran karartma 2 Ekim Cuma gününü 3 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece 00.00’a kadar sürecek. RTÜK’ün 5 günlük karartma cezasını Ayşenur Arslan’ın 16 Haziran tarihli Medya Mahallesi’ndeki bazı ifadeleri nedeniyle aldığı belirtildi.

Ayşenur Arslan’ın iktidara dış politika eleştirisi yaptığı ifadelerine, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını rencide etmek ve onları hafife almak” suçlaması yapıldı.

“ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA AYKIRI YAYIN”

Halk TV’den yapılan açıklamada uygulanan cezada ‘Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz” maddesinin yer aldığına dikkat çekilerek, “İzleyicilerin yayın çizgisini çok iyi bildiği Halk TV, ‘ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yaptığı’ gerekçesiyle cezalandırılıyor” denildi.

BirGün gazetesine konuşan RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, “Bugün beş günlük bir ekran karartma cezası ile karşı karşıya, ama eğer yine üst kurul tarafından tekrar ceza alırsa Halk TV’nin lisansı iptal edilecek. Yayıncılık açısından böyle bir tehlike var” dedi.

‘Fikir polisliğine soyunuluyor

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Halk TV’ye verilen cezayı eleştirdi. Babacan, Twitter’da “Muhalif seslerin zaten duyulamadığı medyada RTÜK’ün de fikir polisliğine soyunması kabul edilemez” mesajını paylaştı

Exit mobile version