Site icon International Journalists

Muhabir Olmak: Habere En Yakın Ama Rahata En Uzak

Yaz kış, gece gündüz demeden haber peşinde koşarlar, sorularını beğenmeyen siyasetçiler tarafından azarlanır, upuzun çalışma saatlerine rağmen işlerini layıkıyla yapmaya çalışırlar. Medya sektörünün emekçileri muhabirler kimdir?

Siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama bence medya sektörünün en kıymetli işini yapanların başında muhabirler gelir. Muhabir olmasa ‘haber’ nasıl yapılırdı ki? Bir haberi köşe yazarından ya da televizyon programlarında ahkâm keserek muhabir maaşının en az beş katını alan ‘kanaat önderi’nden mi öğrenecektiniz? Bunu gerçekten tercih eder miydiniz?

En klişe tanımıyla muhabir, “Kamuoyunu bilgilendirmek üzere, ekonomik, siyasal, kültürel, sportif, adli olaylarla ilgili bilgileri toplayan ve yayınlanmaya hazır hale getiren” kişidir. Ancak detaylara inince muhabirliğin tanımı kadar basit olmadığını anlarsınız. Gelin muhabir kimdir, ne iş yapar detaylarıyla anlatayım:

Bonus:

Şüphesiz, Türkiye’de medya çalışanları büyük baskı altında. Yaptıkları haberler nedeniyle suçlanan, yargılanan dahası hapiste olan gazeteciler var. İşte onların çoğu muhabirdir. Yine de adı anılmayan, gazete manşetlerine çıkmayan medya emekçisidir muhabir.

 

Kaynak: https://journo.com.tr/muhabir-olmak-habere-en-yakin-rahata-en-uzak

Exit mobile version