Site icon International Journalists

Müebbetle Yargılanan Yakup Şimşek 8 Yıl Sonra Beraat Etti

Müebbet cezaları Yargıtay tarafından bozulan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek duruşmadan çıkarken

15 Temmuz 2016 yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra gözaltına alınan ve tutuklanan, daha sonra hakkında müebbet hapis cezası verilen kapatılan Zaman Gazetesi’nin marka ve pazarlama müdürü Yakup Şimşek 8 yıl sonra beraat etti.

Şimşek’in kızı Av. Büşra Şimşek Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberi, “8 yıllık yargılama nihayet buldu. 6 yıl 7 ayını Silivri hapishanesinde tutuklu geçiren babam Yakup Şimşek 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapis, 2020’de 11 yıl 3 ay hapis cezası ve 2024’de BERAAT aldı. Sevinsek mi ağlasak mı cinsinden bir duygu durumu. “Ah” ki geçen yıllar…” ifadeleriyle duyurdu.

Önce el konulan ve kayyım atanan, ardından Olağanüstü Hal (OHAL) Döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zaman Gazetesi çalışanı Yakup Şimşek’e, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Fevzi Yazıcı ile birlikte müebbet hapis cezası verilmişti.

MÜEBBETTEN BERAATE HUKUK MÜCADELESİ

Yazıcı ve Şimşek, haklarında hiç bir somut delil bulunmaksızın 2016 yılından bu yana tutukluydu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilip Yargıtay’ın ‘örgüt üyeliği’nden yargılanmalarını Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek yeniden yapılan yargılamada ‘terör örgüt üyeliği’ gerekçesiyle 11 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

2022’nin Temmuz ayında cezaevinde kalp krizi sonucu cezaevinde hayatını kaybeden Polis Akademisi Öğretim Üyesi Şükrü Tuğrul Özşengül de Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı ile aynı dosyada yargılanmıştı. Cezaevinde ölmemiş olsa; o da Yazıcı ve Şimşek’le birlikte tahliye olacaktı.

CEZAEVİNDEYKEN BABASINI KAYBETTİ

Müebbet hapis cezası o dönemde Yargıtay tarafından bozulan Zaman Gazetesi’nin pazarlama müdürü Yakup Şimşek’in babası Temel Şimşek, 2019 yılının Eylül ayında vefat etmişti.

Yakup Şimşek’in kızı Av. Büşra Şimşek o haberi de, “Bugün görüşte babam “babamın ölüsüne sarılmak istiyorum öpmek istiyorum, ona dokunmadıktan sonra cenazeye niye geleyim” demiş. Bunu telefonda bana kardeşim anlatırken dedem vefat etti. Dedeciğimi ruhunun ufkuna uğurladık. Babacığıma sabır için dua edelim…” diyerek şu bilgileri paylaşmıştı:

“Dedem, on sene önce kanseri yenmişti. Babam tutuklandıktan 2 sene sonra kanseri nüksetti. Ve bir senede her yerine yayıldı. Doktorlar “gördüklerinde şok oldular ve dediler ki bu kanserin en az 3-4 senede yayılması lazım bu adam ne yaşadı bir senede bu kadar ilerlemesi imkansız” dediler. Dedeme kanser olduğunu hiçbir zaman söylemedik. Ağrısız acısız vefat etti dedem. Babam cenazeye katılamayacak çünkü çok uzun prosedürler gerekiyor izin için. Taziye evine yetişebilir ama babam, “taziye falan istemiyorum ben babamı öpmek mezara indirmek istiyorum” demişti. Dedem sayıklayarak ruhunu teslim etti. Ne söylediğini anlamadık “ya” diye ses çıkıyordu bazen dilinden… Babamı mı söylüyordu bilmiyoruz. Ama dayanamadı dedeciğim

Babam nası dayanacak bilmiyoruz…”

‘EN GÜÇLÜ DAYANAĞIM’

Yakup Şimşek’in kızı Av. Büşra Şimşek, babasına yazdığı mektubu paylaştığı gün vefat gerçekleşmişti.

Dedesinin hasta olduğunu belirten Av. Büşra Şimşek mektubunda, “Babam 37 aydır bir kere bile görmedi babasını. Onu Sağ olarak görmekti tek isteği. Ve artık dedem ölüm döşeğinde. Babamı gözyaşları içinde bıraktım geldim.Dedem gözü açık gidecek ama bu hesap burada bitmeyecek. Babamın son sözü. #ZalimlerİçinYaşasınCehennem.” dedi.

 

Kaynak: Velev news https://velev.news/gundem/muebbetle-yargilanan-yakup-simsek-8-yil-sonra-beraat-etti-ah-gecen-yillar/

Exit mobile version