Site icon International Journalists

Medyaya Seçim Ayarı! Fehmi Koru:Medyaya Muhalefet Adayının Adının Kullanılmaması Telkin Edilmiş

Türkiye’de medya kuruluşlarına baskı ve sansür olanca hızıyla devam ediyor.İktidarın enstrümanı haline gelen medya da büyük bir korku hakim.Baskı da gelinen son durumu Gazeteci Fehmi Koru köşesine taşıdı.

Koru, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak YSK’nın iptal kararıyla mazbatası geri alınan CHP’li Ekrem İmamoğlu hakkında medyaya talimat verildiğini belirtti.

İşte Fehmi Koru’nun çok konuşulacak medya sansürüyle ilgili yazısından bazı alıntılar:

Herhalde sizler de farkındasınızdır; farkında olmamak mümkün değil çünkü: Gazetelerdeki siyasi yorumlardan buharlaşıverdi Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu var olmasına var, fakat adı yok… Neden acaba?

Meğer emir büyük yerden gelmiş; medyaya Ekrem İmamoğlu‘nun adının kullanılmaması telkin edilmiş… Adı yerine yazılarda artık ‘CHP adayı’ denmesi veya ille ad verilecekse ‘CHP adayı İmamoğlu’ biçiminde kullanılması isteniyormuş…

MEDYA GÜCÜ VE SEÇMENİN GÜCÜ

Emirle gazetelere ve televizyonlara hükmeden/ler, böyle yan yollara başvurmak yerine, daha önce yaşanmamış bu gerçeğin sebepleri üzerinde düşünüp ona göre tedbirler alsalar daha akıllıca davranmış olur/lar.

Hiç unutmamaları gereken bir gerçeği de burada hatırlatmak isterim: Emir ve talimatlarla hareket ettiklerinin fark edilmesi, güvenilirliği zaten yerlerde sürünen medya organları ile yazarlar ve yorumcuların durumlarını, takip edenler gözünde daha da kötüleştiriyor.

Medyanın bugünkü durumu da bazı muhafazakar seçmenlerin son seçimde ‘CHP adayı’ Ekrem İmamoğlu‘na oy verme sebeplerinden biri zaten.

AK Parti’nin en yumuşak karnı, medyasıdır.

‘Ülkenin şu sırada kendisini iyice belli eden ekonomik sıkıntıları mı AK Parti seçmenini yeniden düşünmeye sevk ediyor, yoksa yazıları ve yorumları izleyen kesimlerin günün herhangi bir saatinde okuyup dinlediklerine duydukları öfke mi?’ sorusuna, her gün gazetelere göz atmak zorunda biri olarak, ‘medya’ cevabını tek geçerim.

Aslına bakarsanız, ekonomi yönetimi ile medya yönetimi, farklı ellerde değil zaten.

Kaynak:Sputnik,Fehmikoru.com

Exit mobile version