Site icon International Journalists

Medyada Tekel Dönemi: Demirören Grubu, Turkuaz Medya’ya satılıyor

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasının ardından yayın politikasındaki değişiklik nedeniyle eleştirilerin odağında olan medya kuruluşunun ekonomik darboğazda olduğu ve Turkuaz Medya’ya satıldığı iddia edildi.

BOLD-Demirören Medya Grubu adı altında yayın yapan Hürriyet, CNN Türk, Kanal D, DHA, Fanatik, D-Smart ve Posta gibi yayın kuruluşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Beraat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönettiği Turkuaz Medya Grubu adı altında yayın yapacağı konuşuluyor.

Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi ödemeyen ve çalışanlara maaş vermekte zorlanan Demirören Medya Grubu, Turkuaz Medya ile prensipte anlaştığı ifade edildi.

TURKUAZ YENİ YAPTIRDIĞI MEDYA KOMPLEKSİNE TAŞIYACAK

Medyaradar’ın gündeme getirdiği iddiaya göre; ATV, A haber, A Para, Sabah Gazetesi gibi çok sayıda yayın organına sahip olan Turkuvaz Medya Demirören Medya’yı da bünyesine katarsa medya tarihinin en büyük tekelini kurmuş olacak. Yine iddialar o denli ilerde ki Turkuvaz Medya’nın CNN TÜRK, Kanal D ve diğer yayın organlarını elindekilerle birlikte 5. Levent’te yaptırdığı medya kompleksine taşıyacağı konuşuluyor.

CNN İSİM HAKKINI GERİ ALDI

31 Mart sürecinde yaptığı taraflı yayınlar nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan CNN Türk ile ilgili ise bomba kulis bilgisi yer aldı. CNN İnternational’ın isim hakkını geri aldığı vurgulandı. CHP’nin CNN’ne yaptığı başvuruları inceleyen marka yöneticileri ve hukukçular, CNN Türk’ün yayın politikasının isimlerine zarar verdiği kanaatine vardı ve isim hakkını geri alma kararı verdi. Yine iddialara göre bu karar Demirören Medya’ya iletildi ve kanala isim değişikliği için kısa bir süre verildi.

MİLLİYET MUHALİF BİR İSME SATILACAK

Demirören Medya Grubu’nda yer alan Milliyet Gazetesi’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Gazetenin kapatılıp kapatılmayacağı konusu henüz netlik kazanmadı. Medyadaki kulis bilgilere göre, Milliyet Gazetesi kapanmayacak ancak hükümete muhalif bir isme satılacağı ifade ediliyor.

Kaynak:Bold Medya

Exit mobile version