Site icon International Journalists

Lobi ve PR Çalışmaları

Proje Kodu: Kod: DF-1802

Amaç ve Kapsam:

Medya özgürlüğü ve fikir hürriyetini her fırsatta ve yolla anlatmaya çalışıyoruz. Bireysel diyalogların yanında, elden geldiğince uluslararası kurumlarla işbirliği çerçevesinde, insanları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Başta BM ve AB olmak üzere, devlet kurumları, ECMP, CPJ, RSF gibi medya meslek örgütleri, medya kurumları veya medya çalışanları ile sürekli diyalog içinde bulunmaya çalışıyoruz. Meslek dışında da etkili olabilecek kişi veya kurumlar, hatta şahıslar olmak üzere, gücümüz yettiğince herkese, medya özgürlüğü ve fikir hürriyetinin önemi, desteklenmesinin önemi konularında fikirlerimizi sunuyor, raporlarımızı, istatistikleri ve gelişmeleri ulaştırıyoruz.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Ulaşılmaya çalışılacak kurumların ve irtibatlanılacak kişilerin tesbiti.

Hedeflenen kişilerle, belirlenen konular üzerinden görüşmelerin gerçekleştirilmesi, işbirliğinin sağlanması.

Görüşmenin mümkün olmadığı durumlarda, E Mail veya bültenlerin ulaştırılması.

DM veya Mention gibi metodlarla sosyal medya içeriklerinden haberdar etme.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2017 yılında başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Bu konu dahinde öncelik düm dünyayı etkilebileyecek kararlar alabilen kurumlar ve bu kurumların ilgili organları hedefleniyor. Fakat bu hedefe ulaşmak için çalışılırken gönüllü olan herkes de çevresinde tesir edebileceği kişi veya kurumlara benzer şekilde bu fikirleri anlatmaya çalışılıyor.

Maliyet:

Dernek bünyesinde dış ilişkiler için bir kişi tam zamanlı çalışması gerekiyor. Bunun dışında en az 2 kişilik yarı zamanlı destek verecek personel ihtiyacı var. Bu istihdamların maliyeti aylık 10bin Euro.

Profesyonel PR şirketlerinden teknik destek temini. Aylık 1500 Euro.

Özel PR içerikleri üretilmesi Aylık 2bin Euro.

Ziyaretler için gerekli ulaşım ve konaklama maliyetleri ile bu ziyaretlerde takdim edilecek materyallerin temin edilmesi-üretilmesi. Yıllık yaklaşık 20bin Euro.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version