Site icon International Journalists

Tutsak gazeteci Gültekin Avcı’ya ağır hak ihlali!

Savcı, avukat ve gazeteci Gültekin Avcı, Selam Tevhid terör örgütünü ve Muta nikahını eleştirdiği 6 köşe yazısından dolayı 7 yıl 9 aydır İzmir Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuluyor.

Avcı, ilk defa 18 Eylül 2015’te gözaltına alınmış, daha sonra 2 kere tahliye edilmesine rağmen yapılan kara propagandayla tekrar tutuklanmıştı. Avcı hakkında tahliye kararlarını veren iki heyet de tamamen değiştirildi ve üyeleri sürüldü.

CEZAEVİNDE İLAÇLARI VERİLMEDİĞİ İÇİN SÜREKLİ DÜŞÜP YARALANIYOR

Köşe yazıları sebebiyle yaklaşık 8 yıldır tutsak edildiği cezaevine görüşe giden yakınları Gültekin Avcı’yı görünce adeta şoke oldu. Cezaevinde ilaçları verilmediği için yaşadığı denge kaybı sebebiyle sürekli düştüğünü söyleyen Gültekin Avcı bütün vücudunun morluklar içinde kaldığını belirtti. Düşüp sağa sola vurduğu için vücudunda yaralar oluşan Gültekin Avcı’nın cezaevi yönetiminden bu durumun tespiti için görüntüsünün kayda alınmasını istediğini ancak bu isteğinin reddedildiği öğrenildi.

Gültekin Avcı’ya zihinsel performansların kontrolünü sağlayan ve panik atakları önleyen Xanax isimli ilacın cezaevinde uzun süredir verilmediği için denge kaybı yaşadığı ve sürekli düştüğü belirtildi.

DOSYASI İSTİNAFTA, AİHM’E DE BAŞVURDU

Avcı hakkında, 16 Aralık 2020 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 köşe yazısı sebebiyle oy çokluğu ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Karara karşı oy kullanan hakimlerden biri ise Gültekin Avcı’nın yalnızca “yardım” eyleminden cezalandırılabileceğini ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Fakat bu itiraz, kararı değiştirmedi. Avcı’nın dosyası istinaf mahkemesinde. Avcı, ayrıca karşılaştığı hukuksuzluklarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne 2 kere başvuru yapmasına rağmen şikayetlerinin büyük kısmı karara konu dahi edilmedi. Hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuru yapan Avcı’nın, cezaevinde vaktini sürekli okuyarak, notlar alarak geçirdiği öğrenildi.

Ancak son dönemde ilaçları verilmediği için Gültekin Avcı’nın sık sık sağlık problemleri yaşadığı ve cezaevi yönetiminin bu duruma kayıtsız kaldığı ifade edildi. Kaynak: TR724

Exit mobile version