Site icon International Journalists

Kendisine Bağlı Kurumu Ceza Vermek İçin Kullandı

Cumhuriyet’in “Boğaz’da kaçak var” başlığıyla kamuoyuna duyurduğu, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta vakıflardan kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet gazetesinin haberi ile ilgili beklenmedik bir ceza verildi.

Fahrettin Altun’a bağlı Basın İlan Kurumu (BİK) haber nedeniyle “Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesine 35 gün süreyle resmi ilan ve reklamların kesilmesi cezası” verdi.

Basın İlan Kurumu’nun kararında “haberin gerçeği yansıtmadığı”, “kamu yararı olmadığı” öne sürülürken gazetenin “basının haber verme ve ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığı” ifadelerine yer verildi. Gazete avukatları karara itiraz edecek.

İBB Ekipleri İzinsiz Yapıları Sökmüştü.

Cumhuriyet; Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan ve Kuzguncuk’ta vakıflardan kiraladığı araziye “yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığını” ve “bu yapıların İBB zabıta ekipleri tarafından yıkıldığını” ortaya çıkarmıştı.

İBB ekipleri Kuzguncuk’taki işlemi 13 Nisan 2020 tarihinde yapmış; Cumhuriyet de yaşananları bir gün sonra 14 Nisan 2020 tarihinde “Boğaz’da kaçak var” başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Haberin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “terör örgütlerine hedef gösterme” suçlamasıyla Cumhuriyet muhabiri Hazal Ocak, foto muhabiri Vedat Arık, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça ve Yazıişleri Müdürü İpek Özbey hakkında soruşturma başlatmıştı.

Haberin Tamamı: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saraydaki-gucunu-kullanan-fahrettin-altun-istedi-cumhuriyete-35-gun-ilan-kesme-cezasi-verildi-1740318

Exit mobile version