Site icon International Journalists

Kayyım operasyonları sırasında 4 gazeteci gözaltına alındı

Diyarbakır, Van ve Mardin’de düzenlenen operasyonlarda aralarında belediyelerin basın birimlerinde çalışan gazetecilerin de bulunduğu toplam 418 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine dönük operasyonlar kapsamında 19 Ağustos 2019 günü aralarında Mezopotamya Ajansı Kürtçe servisi editörü Ziyan Karahan’ın da bulunduğu dört gazeteci gözaltına alındı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral’ın aktardığı bilgiye göre gözaltına alınan gazetecilerin isimleri şu şekilde: Mezopotamya Ajansı editörü Ziyan Karahan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) basın biriminden Tümen Anlı, HDP Diyarbakır basın biriminden Vedat Dağ ve Bismil Belediyesi basın biriminden Özgür Ülke.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasının ardından 18 Ağustos gece saatlerinden itibaren Diyarbakır, Van ve Mardin başta olmak üzere pek çok ilde düzenlenen polis operasyonları ve ev baskınları sırasında aralarında dört gazetecinin de bulunduğu toplam 418 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, kayyum atanan belediyelerin internet siteleri de 19 Ağustos günü askıya alındı. Sitelere girmek isteyen kullanıcılar “Bakım aşamasında” uyarısı ile karşılaştı.

Kaynak: expressioninterrupted.com

Exit mobile version