Site icon International Journalists

Kaşıkçı kaybolmadan önce Sakarya’daki programını iptal etmiş

Kaşıkçı’nın Sakarya Üniversitesi’nde Düzenlenen 4’üncü Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi’ne katılacağı ancak kongreden kısa bir süre önce enstitü yetkililerini arayarak programını iptal ettiği kaydedildi.

Gazetecinin kongreye katılmama nedeni olarak programının yoğunluğunu gösterdiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan öğretim görevlisi Cemal Nassar, Kaşıkçı için, “Gelmeden önce aradı, iptal ettiğini söyledi. Daha sonra bu hadise oldu, çok üzgünüz” diye konuştu.

Nassar yaşananları şöyle anlattı: “Sakarya’da olacak kongre büyük olduğu için bir konuşmacı listesi hazırladım. 30 isim arasından onu seçtim. Orta Doğu’yla ilgili genel bir konuşma olacağı için böyle bir tercih yaptım. Katar’dan, Kuveyt’ten, Suudi Arabistan’dan da çok kişiyi çağırdım ama o bu konuda uzmandı. İlk önce daveti kabul etti, gelecekti, daha sonra burayla irtibata geçerek iptal etti. Çünkü çok yoğun bir programı vardı” ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı vakası

Suudi gazeteci, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan başkonsolosluğuna gitmişti. Ankara, Kaşıkçı’nın hiç binadan ayrılmadığını ileri sürerken Suudiler ise “Binadan ayrıldı” iddiasını koruyor.

Amerikan New York Times gazetesine konuşan ismi açıklanmayan üst düzey Türk yetkililerse, Kaşıkçı’nın özel bir ekip tarafından öldürüldüğünü ve iki saat içerisininde de cesedenin parçalara ayrıldığını söylemişti.

Kaynak: Diken

 

Exit mobile version