Site icon International Journalists

Kanser Tedavisi Gören Gazeteci Güray Demir Vefat Etti

15 Temmuz’dan sonra kapatılan MuhabirAjans kurucuları arasında yer alan Gazeteci Güray Demir, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek bugün Muğla’da vefat etti.

25 yıllık gazetecilik mesleği süresi içerisin çalışma arkadaşları tarafından sevilen ve takdir edilen Güray Demir, kapatılan Zaman Gazetesi’nin İzmir Haber Müdürlüğü’nü yaptı. Aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan Güray Demir, Cihan Haber Ajansı Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Birçok genç gazetecinin meslekte ilk eğitimlerin destek olan Demir, 2015’te kayyım kararı sonrası işinden olmuş ve MuhabirAjans kurucuları arasında da yer almıştı. 15 Temmuz süreci sonrası memleketi olan Muğla’ya yerleşmek zorunda kalan Demir, o günlerde başlayan hastalığına bugün itibari ile yenik düştü.

Tedavi gördüğü Denizli Devlet hastanesinde hakkın rahmetine kavuşan Güray Demir’in, cenazesi yarın öğle namazına müteakip Yatağan Sazak Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Muğla Büyükşehir mezarlığına defnedilecek.

GÜRAY DEMİR KİMDİR?

1968 yılında Muğla’nın Yatağan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Yatağan’ın Yeşilbağcılar kasabasında, liseyi Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde bitirdi. 1991 yılında Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. 2 yıl kadar İzmir TRT’de dış yapımcı olarak çalıştıktan sonra Zaman gazetesinde muhabir olarak işe başladı.

2009 yılı sonuna kadar Zaman gazetesinde çalıştı. İç Haberler Editörlüğü ve Ege Bölge Haber Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 2009’un Ağustos ayında Cihan Haber Ajansı’na geçti. Cihan Haber Ajansı’nda İç Haberler Editörü olarak görev yaptı. Kayyım kararı sonrası MuhabirAjansı’ın kurucuları arasında yer aldı. Evli ve üç çocuk babası.

Kaynak:Bold Medya

Exit mobile version