Site icon International Journalists

JİTEM hesabından gazetecilere tehdit

Başta Doğu ve Güney Doğu’daki faili meçhul cinayetlerden sorumlu olan JİTEM şimdi de sosyal medya da ortaya çıktı. ‘KodAdım:YEŞİL (jitem.turkey)’ adlı sosyal medya hesabı gazeteci Burcu Karakaş ve gazeteci Hayri Demir’i önce İnstagram daha sonra Twitter üzerinden tehdit edildi.

JİTEM’ın kara kutusu kod adı ‘Yeşil’ olan Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafını profilinde kullanan hesap, Burcu Karakaş’ı  “Şewbaş hewal ölüm seni bulacak” mesajıyla tehdit etti. Sosyal medya hesabından kendisine gelen tehdit mesajını paylaşan Karakaş, ‘Bu ne cüret diye merak ediyorum. Adamdan ölüm tehdidi alıyorum, paşam hesabı kaldırmıyor’ dedi ve sosyal medya platformu İnstagram’ın JİTEM hesabını kaldırmamasına sitem etti.

Derin Devlet’in Hatıra Fotoğrafı
Gazeteci Hayri Demir ise, geçtiğimiz hafta Bodrum’da Abdullah Çatlı, Mehmet Ağar, Engin Alan ve Korkut Eken’in yan yana gelip fotoğraf çektirmesine atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Dün, ‘derin devlet’ Bodrum’da hatıra fotoğrafı çektirmişti. Bugünse bir sosyal medya kullanıcısından JİTEM imzalı ölüm tehdidi aldım. 90’lı yılların karanlık yöntemlerini anımsatarak yapılan tehdide karşı suç duyurusunda bulunacağım”

HDP’li Siyasetçileri de Tehdit Etmişti
Aynı hesap daha önce HDP’li siyasetçiler Serpil Kemalbay, Murat Sarısaç, Hüseyin Kaçmaz, Habip Eksik, Nuran İmir, Semra Güzel, Murat Çepni ve Hasan Özgüneş’e de benzer mesajlar göndermişti. HDP’li siyasetçiler konuya ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu.

Exit mobile version