Site icon International Journalists

Jailed Journos Web Portalına Destek

Proje Kodu: Kod: MM-1901

Amaç ve Kapsam:

Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerle dayanışma amacı taşıyan ve hukuki durumlarını takip eden, tamamen bu alana yoğunlaşmış özel platforma destek oluyoruz.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Hukuki temsilcilerle irtibat

İddianamelerin ve hukuki sürecin haberleştirilmesi

Ailelerle iletişimin sürdürülmesi

Cezaevi yaşam şartlarının izlenmesi

Türkiye özelinde medya hak ihlallerinin duyurulmasının sağlanması

Zaman-Süreç:

Bu proje 2019 yılında başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Web portalı üzerinden haberler duyuruluyor. YouTube kanalı vasıtası ile de video-belgesellerle ihlallerin tarihe not düşülmesi sağlanıyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden güncel bilgiler paylaşılarak insanların gelişmelerden haberdar olması için yaygınlaştırılıyor.

Maliyet:

1 Kişi yarı-zamanlı ve gönüllü olarak projeyi sürdürüyor. Tam zamanlı ve profesyonel takip için, Aylık 3 000 Euro istihdam maliyeti söz konusu.

Bilgisayar, internet, Web altyapısı, server sistemi, sosyal medya ihtiyaçları yıllık 1 500 Euro.

Benzer durumda, ülkelere özel yapılacak takip için de yaklaşık bu maliyet ortaya çıkacaktır.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version