Site icon International Journalists

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ‘online taciz’ hakkında yeni video eğitimlerini başlattı

Videolar, online tacizle mücadele için yasal çözüm yollarına ve gazetecilerin kendilerini duygusal travmadan nasıl koruyabileceklerine odaklanıyor. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), online taciz ve saldırıların hedefinde olan gazetecilere destek sağlayan iki yeni video dizisi başlattı. Dart Center Europe ile işbirliği içinde üretilen  ilk seri, hem haber merkezlerinin hem de gazetecilerin, online tacizin yaratabileceği duygusal stres ve travmayı önlemek veya en aza indirmek için alabileceği önlemleri açıklıyor. Bu tedbirler, meslektaş destek ağlarını hayata geçirmek, moderatörlerin şiddet içeren içeriğe maruz kalma oranını azaltmak ve gazeteciler için diğer çözümlerin yanı sıra bir öz bakım planı tasarlamak için stratejiler içeriyor.

Dijital Özgürlük Fonu ile işbirliği içinde üretilen  ikinci seri, online tacizle mücadele için mevcut yasal çözüm yollarını vurguluyor. Videolar sadece online taciz hedeflerini savunmak için kullanılabilecek yasa türlerini değil, aynı zamanda yasal eylemin kendisinin getirebileceği tuzakları ve istenmeyen sonuçları da açıklıyor.

Her iki video serisi de, gazetecilerin ve haber merkezlerinin online tacize karşı savunma geliştirmelerine yardımcı olacak araçlar ve öneriler sunan IPI’nin yakın zamanda oluşturduğu ‘Newsroom Ontheline‘ platformunun bir parçasını oluşturuyor.

2014’ten bu yana, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), online tacizi sistematik olarak eleştirel ve bağımsız medyayı susturmanın yeni bir biçimi olarak araştırmaktadır.

Çalışmamız online saldırı kalıplarını ortaya çıkarıyor, gazeteciler üzerindeki duygusal ve profesyonel etkiyi analiz ediyor ve haber merkezlerine faydalı olabilecek en iyi örnekleri derliyor.

Exit mobile version